Följ med på en naturskön rundresa med stora kontraster. Vår resa inkluderar den storslagna panoramavägen Sognefjellsvägen som ger oss vyer över det mytomspunna fjällmassivet Jotunheimen. Vi upplever även den vilda naturen vid Briksdalsglaciären samt gör en fjordkryssning på Sognefjorden, Aurlandsjorden och Naeröyfjorden. De korta dagsetapperna ger en god chans att uppleva den norska naturen i ett lugnt tempo.

Dag 1. Ankomst till Beitostölen

Dag 2. Beitostölen – Laerdal & Sognefjellsvägen – Vågåmo
Vi inleder dagen med att besöka Lyskapellet i utkanten av Beitostölen. Utifrån ger det lilla oansenliga träkapellet ett blygsamt intryck, men på insidan möts vi av det sagolika mosaikfönster som skapats av den norska konstnären Ferdinand Finne. Vi fortsätter sedan västerut till Laerdal i botten av Sognefjorden där vi rekommenderar ett uppehåll vid Laerdalsöyri. Den gamla stadsdelen består av kvarter med ca 150 vackra trähus från 1700- och 1800-talen.

En färja tar oss sedan över Sognefjorden till Kaupanger och vi fortsätter norrut längs Lustrafjorden. Dagens höjdpunkt blir färden på Sognefjellsvägen som inleds i Skjolden och avslutas i Lom. Den nationella turistvägen är den högsta i norra Europa och bjuder på magiska vyer över de snötäckta bergen i Jotunheimen. Under kvällen når vi Vågåmo och vårt hotell.

Dag 3. Vågåmo – glaciärsafari vid Briksdalsglaciären – Skei
Under morgonen fortsätter vi västerut mot Ottadalen. På vägen stannar vi vid Lom stavkyrka där vi får en guidad visning. Vi passerar Stryn och fortsätter in i Briksdalen där vi lämnar vår buss och stiger ombord på Trollskyssen. Det är små jeepliknande bilar som tar oss på en safaritur längs slingrande småvägar utmed den brusande forsen Briksdalselva. Efter några kilometer möts vi av Briksdalsglaciärens blåskimrande ismassor som klättrar nerför de nakna klippväggarna. Glaciären beskådas på avstånd från stranden vid en smältvattensjö. Under eftermiddagen återvänder vi till Innviksfjorden och reser sedan västerut längs fjorden och över Utvikfjellet till Skei och vårt hotell.

Dag 4. Skei – fjordkryssning – Geilo
Efter frukost lämnar vi Skei och reser via Sogndal till Kaupanger. Här inleder vi en fjordkryssning som tar oss över Sognefjorden, Aurlandsfjorden och Naeröyfjorden till Gudvangen. Kryssningen tar ca två och en halv timma och bjuder på enastående vyer. Det norska fjordlandskapet som skapades av glaciärer brukar kallas ”Naturens eget konstverk” och är ett världsarv som skyddas av Unesco.

Gudvagen och närliggande Flåm är båda populära kryssningshamnar. I Flåm finns ett större utbud av restauranger, kaféer och butiker då det även är startplatsen för den populära Flåmsbanan. Under eftermiddagen fortsätter vår färd österut genom högfjällsområdet norr om Hallingskarvet. Resans sista övernattning gör vi i trivsamma Geilo.

Dag 5. Hemresa

Konceptet Månadens resa
Helt nya resmål eller en klassiker som välförtjänt har fått ny kostym – varje månad presenterar vi ett nytt reseförslag med etiketten Månadens resa.  Anmäl dig till våra nyhetsbrev så får du Månadens resa direkt i inkorgen framöver. Norges fjäll, fjordar & glaciärer var Månadens resa februari, se också:

December: The Queens’ Sandringham & East Anglia
November: Kaliningrad med Kuriska näset & Gdansk
Oktober: Nordfjord med Vestkapp & Hjörundfjorden
September: Livsnjutarnas Istrien
Augusti: Dresden med Elbe & Sachsiska Schweiz
(Juli: sommaruppehåll)
Juni: Svenska slott & trädgårdar
Maj: Strövtåg i Dalarna med Rättvik & Tällberg
April: Småland med Glasriket
Mars: Sommarstaden Halmstad & Tylösand
Januari: Stockholms konst & kulturskatter

Lägre pris 
Sedan många år har RK Travel Group en stor andel av gruppresemarknaden i Norge och vi har även öppnat ett norskt bolag: RK Travel Group Norway A/S. I praktiken innebär det att alla resor i Norge för norrmän numera har avdragsgill moms/merverdiavgift, vilket i sin tur sänker resans pris med mellan 10–12% för våra norska kunder. Detta kommer i sin förlängning gynna även våra svenska och finska kunder – ju mer våra norska kunder köper, desto större samlade inköp med bra villkor får vi.

Paret © C H – Visitnorway.com

 

Reseförslag

  • 1 x övernattning inkl. halvpension på Radisson BLU Mountain Resort i Beitostölen
  • 1 x övernattning inkl. halvpension på Vågå Hotell i Vågåmo
  • 1 x övernattning inkl. halvpension på Thon Hotel Jölster i Skei
  • 1 x övernattning inkl. halvpension på Bardöla Höyfjellshotell i Geilo
  • besök i Lyskapellet i Beitostölen
  • entré och visning av Stavkyrkan i Lom
  • glaciärtur med Trollskyssen, ca 1,5 timma
  • fjordkryssning med Fjord 2 Kaupanger - Gudvangen
Skicka förfrågan