Välkommen till en liten pärla med stora upplevelser! I Flandern i östra Belgien ligger provinsen Limburg som även sträcker sig över till Nederländerna. Pittoreskt är ett återkommande ord när området beskrivs och än så länge har inte massturismen hittat hit. Här bor vi i charmiga Hasselt och fyller våra dagar med upplevelser för alla sinnen. Provsmakningar av öl, choklad och annat gott står självklart på vårt program. Vi får också uppleva fina historiska städer, spännande design och härlig natur när vi, bokstavligt talat, cyklar genom vatten.

Dag 1. Ankomst till Hasselt, rundtur & genever
Efter ankomst till Limburgs ”huvudstad” Hasselt visas vi runt av vår lokalguide och ser bl.a. stadens välkända klocktorn, Beiaardtoren. Vi besöker också Jenevermuseet för att provsmaka denna typiska dryck som är så förknippad med Hasselt.

Dag 2. Historiska Leuven med öl- och chokladprovning
I den vackra och historiska staden Leuven guidas vi bl.a. runt i de fascinerande beginerkvarteren. Efter lunch provar vi öl och choklad med svensktalande Werner på Bierolade. På vägen tillbaka till vårt hotell stannar vi vid ”Reading between the lineschurch”, en unik kyrka som egentligen är en designinstallation.

Dag 3. Grottor & pittoreska städer
Vi beger oss ner i Grotten van Kanne för en rundvisning och ovanlig provsmakning – här serveras grottlagrad ost, paj och öl. Vidare till Maastricht, Nederländernas äldsta stad, där vi strosar och äter lunch. Därefter får vi lära känna Belgiens äldsta stad, pittoreska Tongeren, innan vi återvänder till Hasselt.

Dag 4. Mysiga Thorn & en cykeltur genom vatten
Vi åker till den mysiga lilla staden Thorn i den nederländska delen av Limburg. Thorn är känt för sina vita hus och sin klosterkyrka och här äter vi en klassisk pannkakslunch. Väl tillbaka på Limburgs belgiska sida kör vi till vackra Bokrijk, ett härligt open-air-museum strax utanför Hasselt. Här hyr vi cyklar för en tur som bl.a. går längs en dold väg genom vatten. En annorlunda naturupplevelse!

Dag 5. Avresa från Hasselt & outlet-shopping
Nordost om Hasselt ligger den stora outleten i Maasmechelen och om tid och lust finns, kan ett shoppingstopp planeras in här innan vi reser hemåt.

Tips inför 2022: Kombinera ett par dagar i Flandern med Floriade Expo. Den världsberömda trädgårdsutställningen arrangeras endast vart 10:e år och 2022 i Almere utanför Amsterdam. Vi har ett brett utbud av hotell och ordnar även dina entrébiljetter. Kontakta oss så skräddarsyr vi din resa!

Foto Bokrijk © Visit Flandern
Foto Werner Callebaut © Bierolade

 

Konceptet Månadens resa
Helt nya resmål eller en klassiker som välförtjänt får ny kostym – varje månad presenterar vi ett eller flera nya reseförslag med etiketten Månadens resa. På vift i Flandern är Månadens resa augusti, se också: 

Månadens resa juni (I juli tog vi sommaruppehåll)
This is England!

Månadens resa maj
Tre Medelhavsländer

Månadens resor april
Ack Värmeland du sköna
Stanna längre längre bort
Mosel & Luxemburg med stadsfest
Bergen – fjordarnas huvudstad

Månadens resor mars
Smakfullt i KungsRike
Retrovägen
Haldenkanalen
Vin, öl & vandring på Gotland
Vättern runt
Vesterålen

Månadens resa februari
Vin & vandring längs Skåneleden

Månadens resa januari
Stavanger med blomsterparken Flor og Fjaere

Anmäl dig till våra nyhetsbrev så får du Månadens resa i din inkorg framöver.

 

 

 

Prisexempel

  • 4 x övernattning, varav 3 x halvpension och 1 x frukostpension, på Holiday Inn i Hasselt
  • lokalguide i Hasselt, 2 timmar
  • entré, visning och smakprov på Jenevermuséet i Hasselt
  • lokalguide i Leuven, 2 timmar
  • öl- och chokladprovning med Bierolade i Leuven
  • visning och smakprov i Grotten van Kanne
  • lokalguide i Tongeren, 2 timmar
  • pannkakslunch på restaurang Pannekoekenbakker i Thorn
  • cykelhyra och entré till Bokrijk open-air-museum
Nettopris/person i dubbelrum 1-31/8 2022
Skicka förfrågan