Erbjud dina resenärer en resa som gör gott för kropp & själ. Till våren öppnar toppmoderna Sopotorium Medical Resort i Sopot och vi har ett riktigt bra erbjudande för hösten och vintern med träning, spa och medicinska behandlingar.

Under sommarmånaderna är Sopot en livlig och pulserande badort med sina vita sandstränder, vackra strandpromenad och Europas längsta träpir. När hösten kommit sjunker tempot och stadens parker samt den långa gågatan Monte Cassino fylls av flanörer. Det är då en perfekt tid att besöka denna pärla vid Östersjön och samtidigt uppleva den historiska staden Gdansk. I december kan vi dessutom kombinera med Gdansks storslagna julmarknad.

Centrala Sopot är rikt på vackra jugendhus och här har många konstnärer, författare och artister valt att bosätta sig. Gågatan Monte Cassino som i folkmun kallas Monciak kantas av butiker, restauranger och pubar, en del är öppna året runt, andra under högsäsong. Gågatan avslutas vid stadens pir där man har en storslagen utsikt över den långa stranden och det anrika Grand Hotel. En rofylld promenad längs stränderna ger chansen att hitta bärnsten.

Det toppmoderna Sopotorium Medical Resort kommer att invigas under våren 2020. Beläget vid en park, i en lugn del av staden med närhet till strandpromenaden blir det ett välkommet tillskott till stadens hotellutbud.

I wellness-avdelningen finns bl.a. saltvattenpool, jacuzzi, bastuzon och gym. I spa-avdelningen erbjuds kropps- och ansiktsbehandlingar samt hand- och fotbehandlingar. Här ges även en rad medicinska behandlingar inom bl.a. hydroterapi, fysioterapi och sjukgymnastik. Vår vistelse inleds med en medicinsk konsultation och en läkare ordinerar lämpliga behandlingar och förbokar tider för dessa.

Endast en dryg mil sydost om Sopot finns den historiska kulturstaden Gdansk. Det är därför både bekvämt och enkelt att uppleva en av Polens mest sevärda städer. Vi rekommenderar en stadsrundtur med lokalguide i Gdansk på ankomstdagen. Vi får höra om stadens historia, promenerar genom Gamla stans kullerstensgator och ser bl.a. de många borgarhusen och Neptunfontänen. Under eftermiddagen checkar vi in på vårt hotell och lokalguiden är behjälplig vid incheckningen samt visar hotellet och förklarar upplägget med behandlingarna.

På avresedagen äter vi lunch på vårt hotell och för eftermiddagen rekommenderas ett besök på det påkostade Andra världskrigsmuseet i Gdansk som invigdes 2017. (Entré hit tillkommer.)

Helt nya resmål eller en klassiker som välförtjänt har fått ny kostym – varje månad presenterar vi ett nytt reseförslag med etiketten Månadens resa. Just nu läser du Månadens resa december och här hittar du Månadens resa januari resp. november. Anmäl dig till våra nyhetsbrev så får du Månadens resa direkt i inkorgen framöver.  

 

 

 

Prisexempel

  • båtresa med Stena Line Karlskrona-Gdynia t/r inkl. halvpension på utresan och frukostpension på hemresan
  • 4 x övernattning inkl. halvpension på 4-stjärniga Sopotorium Medical Resort i Sopot
  • 8 x medicinsk behandling t.ex. yoga, vattengymnastik, saltvattenbad, 15 minuters massage m.m.
  • 4 x 1 timmas tillgång till hotellets saltkammare
  • medicinsk konsultation
  • tillgång till pool, jacuzzi, bastu, gym m.m.
  • svensktalande lokalguide i Gdansk, ca 4 timmar
  • svensktalande lokalguide som är behjälplig vid incheckning, visar hotellet och förklarar upplägget med behandlingarna, ca 4 timmar
  • lunch på hotellet på avresedagen
Nettopris/person i dubbelrum 1/11-29/12 2020 och 2/1–31/3 2021
Skicka förfrågan