Njut av att ha mycket tid på ett härligt resmål i solen när regn och rusk håller Norden i sitt grepp. Stanna 1 ½ vecka under perioden september-april, då prisnivån är angenämt låg. Costa de Lisboa i Portugal, Algarvekusten, Costa Tropical och Budvanska rivieran i Montenegro passar perfekt för soltörstande skandinaver. Här varvar vi ner, tar dagen som den kommer och mixar med fina utflykter om vi vill.

Costa De Lisboa
På Portugals sydvästra kust, Costa de Lisboa, vid nationalparken Serra da Arrábidas sluttningar ligger pittoreska Sesimbra, som från början var en fiskeby. Hotel do Mar är högt beläget med en fantastisk vy över havet och härifrån har vi ca 5 minuters promenad till centrum med mysiga butiker, fiskrestauranger och kaféer.

Besök någon av vingårdarna i närheten eller medeltidsstaden Evora vars stadskärna finns på Unescos världsarvslista. På vägen dit rekommenderar vi ett stopp i Azaruja där korkeksstammarna bereds. Från Sesimbra till Lissabon är det ca 45 minuters bussresa. Gör en heldagsutflykt hit och kombinera sol & avkoppling med storstad & kultur.

Algarvekusten
I södra Portugal på den soldränkta Algarvekusten breder den 16 mil långa stranden ut sig, en perfekt plats för avkoppling. Här ligger charmiga städer och pittoreska samhällen som ett pärlband och det är sällan vi behöver trängas när vi placerar ut solstolen på den inbjudande stranden. Stanna här i 10 sköna dagar och bo på något av våra samarbetshotell, t.ex. Vila Galé Serro Alagoa i Albufeira. Härifrån har vi gångavstånd till shopping, restauranger och stranden.

För den som vill göra utflykter lockar t.ex. historiska och unika städer som Lagos, Faro, Tavira och yttersta landsändan Sagres. Eller varför inte prova på de goda vinerna och köpa med det vackra lokala porslinet hem?

Costa Tropical
Vår favorit bland orterna på Costa Tropical är Almunecar, en lugn och trivsam stad öster om Malaga, med ca 20 000 invånare och begränsat utbyggd turism. Här rekommenderar vi 4-stjärniga Hotel Victoria Playa, en mycket bra samarbetspartner sedan många år.

Under vistelsen finns många intressanta möjligheter till utflykter, t.ex. Granada med Alhambra, Ronda, Gibraltar, Malaga, Nerja och Frigiliana eller små bergsbyar i närheten

Budvanska rivieran
Det lilla landet Montenegro med sin vackra natur och behagliga temperatur passar för avkoppling. Prisnivån är förhållandevis låg och de gästvänliga montenegrinerna tar väl hand om sina gäster.

Ett stenkast från Budva ligger den lilla orten Becici och strandnära Hotel Montenegro Beach Resort. Intressanta utflyktsmål är t.ex. Budva i kombination med den tidigare kungliga huvudstaden Cetinje, den medeltida staden Kotor med sin katedral och nationalparken vid Skadarsjön som gränsar till både Montenegro och Albanien.

 

 

Reseförslag

  • 10 x övernattning inkl. halvpension med vin/vatten samt välkomstdrink på 4-stjärniga Victoria Playa i Almunecar
Skicka förfrågan