Kombinera ”oljehuvudstaden” Stavanger i södra Norge med den unika parken Flor & Fjaere på ön Sør-Hidle. Den omåttligt populära blomsterparken har öppet från mitten av maj till slutet på september och med sina palmer och ca 50 000 växter saknar den motstycke i norra Europa. Under vår resa besöker vi även Norsk Oljemuseum och promenerar bland de fina vita husen i Gamle Stavanger.

Dag 1. Ankomst till Stavanger

Dag 2. Blomsterprakt i parken Flor & Fjaere
Efter en lugn morgon och en god frukost beger vi oss till Skagenkaien. Här kliver vi ombord på en sightseeingbåt som tar oss på en ca 30 minuter lång färd över Hidlefjorden till Flor & Fjaere. Väl på ön möter vi en lokalguide som visar oss runt i den sagolika parken som möjliggörs av Golfströmmen. Den familjeägda parken började anläggas 1965 , öppnades för allmänheten 1995 och är idag fylld av palmer och färgglad blomsterprakt. Under vårt besök på ön äter vi även lunch i parkens restaurang.

Dag 3. Gamle Stavanger, futuristiska Norsk Oljemuseum & mycket mer
Efter frukost gör vi en guidad rundtur med lokalguide i Stavanger och får bl.a. uppleva den gamla och välbevarade stadsdelen Gamle Stavanger, Strandkaien och Sjöfartsmonumentet. På eftermiddagen besöker vi Norsk Oljemuseum. Det futuristiska museet är förlagt till en holme i hamnområdet. Under en guidad rundtur får vi veta mer om det svarta guldet och varför det finns olja och gas i Nordsjön. Museet ger också en glimt av hur livet kan vara på en oljeplattform.

Dag 4. Avresa från Stavanger

En resa till Stavanger kan med fördel kombineras med en eller flera nätter i Bergen eller på Sörlandet. En av resdagarna kan även kombineras med en båttur på Lysefjorden och panoramavägen Lysefjordsvägen.

Ännu lägre pris 
Sedan många år har RK Travel Group en stor andel av gruppresemarknaden i Norge och vi har även öppnat ett norskt bolag: RK Travel Group Norway A/S. I praktiken innebär det att alla resor i Norge för norrmän numera har avdragsgill moms/merverdiavgift, vilket i sin tur sänker resans pris med mellan 10–12% för våra norska kunder. Detta kommer i sin förlängning gynna även våra svenska och finska kunder – ju mer våra norska kunder köper, desto större samlade inköp med bra villkor får vi.

Konceptet Månadens resa
Helt nya resmål eller en klassiker som välförtjänt har fått ny kostym – varje månad presenterar vi ett nytt reseförslag med etiketten Månadens resa.  Anmäl dig till våra nyhetsbrev så får du Månadens resa direkt i inkorgen framöver. Stavanger med blomsterparken Flor & Fjaere var Månadens resa januari. Se också:

Månadens resa februari 2021
Vin & vandring längs Skåneleden

Månadens resa 2020
The Queens’ Sandringham & East Anglia
Kaliningrad med Kuriska näset & Gdansk
Nordfjord med Vestkapp & Hjörundfjorden
Livsnjutarnas Istrien
Dresden med Elbe & Sachsiska Schweiz
Svenska slott & trädgårdar
Strövtåg i Dalarna med Rättvik & Tällberg
Småland med Glasriket
Sommarstaden Halmstad & Tylösand
Norges fjäll, fjordar & glaciärer
Stockholms konst & kulturskatter

© Flor og Fjaere

Reseförslag

  • 3 veckors fri avbokningsfrist
  • 1 friplats/15 betalande
  • 3 x övernattning inkl. halvpension på Scandic Stavanger City
  • båttur, entré, guidning och lunch Flor & Fjaere, ca 5 timmar
  • lokalguide i Stavanger, ca 2,5 timmar
  • entré till Norsk Oljemuseum i Stavanger inkl. guidning
Nettopris/person i dubbelrum 18/6-15/8 2021
Skicka förfrågan