Kombinera ”oljehuvudstaden” Stavanger i södra Norge med den unika parken Flor & Fjaere på ön Sør-Hidle. Den omåttligt populära blomsterparken har öppet från mitten av maj till slutet på september och med sina palmer och ca 50 000 växter saknar den motstycke i norra Europa. Under vår resa besöker vi även Norsk Oljemuseum och promenerar bland de fina vita husen i Gamle Stavanger.

Dag 1. Ankomst till Stavanger

Dag 2. Blomsterprakt i parken Flor & Fjaere
Efter en lugn morgon och en god frukost beger vi oss till Bekhuskaien. Här kliver vi ombord på en sightseeingbåt som tar oss på en ca 30 minuter lång färd över Hidlefjorden till Flor & Fjaere. Väl på ön möter vi en lokalguide som visar oss runt i den sagolika parken som möjliggörs av Golfströmmen. Den familjeägda parken började anläggas 1965 , öppnades för allmänheten 1995 och är idag fylld av palmer och färgglad blomsterprakt. Under vårt besök på ön äter vi även lunch i parkens restaurang.

Dag 3. Gamle Stavanger, futuristiska Norsk Oljemuseum & mycket mer
Efter frukost gör vi en guidad rundtur med lokalguide i Stavanger och får bl.a. uppleva den gamla och välbevarade stadsdelen Gamle Stavanger, Strandkaien och Sjöfartsmonumentet. På eftermiddagen besöker vi Norsk Oljemuseum. Det futuristiska museet är förlagt till en holme i hamnområdet. Under en guidad rundtur får vi veta mer om det svarta guldet och varför det finns olja och gas i Nordsjön. Museet ger också en glimt av hur livet kan vara på en oljeplattform.

Dag 4. Avresa från Stavanger

En resa till Stavanger kan med fördel kombineras med en eller flera nätter i Bergen eller på Sörlandet. En av resdagarna kan även kombineras med en båttur på Lysefjorden och panoramavägen Lysefjordsvägen.

Foto © Flor og Fjaere

 

Ännu lägre pris 
Sedan många år har RK Travel Group en stor andel av gruppresemarknaden i Norge och vi har även öppnat ett norskt bolag: RK Travel Group Norway A/S. I praktiken innebär det att alla resor i Norge för norrmän numera har avdragsgill moms/merverdiavgift, vilket i sin tur sänker resans pris med mellan 10–12% för våra norska kunder. Detta kommer i sin förlängning gynna även våra svenska och finska kunder – ju mer våra norska kunder köper, desto större samlade inköp med bra villkor får vi.

 

Reseförslag

  • 3 x övernattning inkl. halvpension på bra mellanklasshotell i Stavanger
  • båttur, entré, guidning och lunch Flor & Fjaere, ca 5 timmar
  • lokalguide i Stavanger, ca 2,5 timmar
  • entré till Norsk Oljemuseum i Stavanger inkl. guidning
Skicka förfrågan