Glöm inte att boka de rätta utflykterna och besöksmålen som ger resan det lilla extra, inte minst när det gäller populära storstäder där utbudet är enormt. Kombinera klassiker med nya spännande attraktioner som gör din resa lite mer unik. Stockholm, Skandinaviens största huvudstad, har något för alla året om och här är vattnet ständigt närvarande, både i centrum och i skärgården med tusentals öar.

Fotografiska museet
Museet öppnade 2010 och är idag ett av Stockholms mest populära besöksmål. ”En del är mystiska. En del är glamourösa. En del är kontroversiella. Gemensamt för dem alla är att de knappast lämnar någon oberörd” – så beskriver Fotografiska museet sin konst och sina utställningar. Museet ligger i en industribyggnad vid stadsgårdskajen.

Moderna museet
I det gamla exercishuset på Skeppsholmen finns Moderna museet. Museets uppgift är att samla, bevara och förmedla 1900-talets och 2000-talets konst i alla dess former. Här finns ett ständigt flöde av utställningar. För grupper finns möjlighet att boka rundvisning med en kunnig guide som berättar om konsten och konstnärerna. Ta även en titt i skulpturparken utanför museet.

ABBA The Museum
Välkommen till en värld tillägnad det svenska superbandet ABBA! Museet öppnade 2013 och har redan blivit ett att Sveriges mest populära besöksmål. Här finns mängder av minnessaker i original, t.ex. de legendariska kläderna, helikoptern från Arrivalplattan, instrument och guldskivor. Här kan du gå in i Polarstudion och spela in din version av en valfri ABBA-låt eller uppträda på scen som bandets femte medlem. Här finns också ett självspelande piano, sammankopplat med Benny Anderssons privata, så när han spelar, spelar även detta. ABBA The Museum delar lokal med Swedish Music Hall of Fame där det musikaliska äventyret kan fortsätta. Ännu mer ABBA, inramat av grekisk sommar och glad stämning, kan vi uppleva på Mamma Mia! The Party med premiär 20/1 på Tyrol på Gröna Lund. ABBA The Museum har dessutom ett eget hotell med 49 rum som heter Pop House Hotel.

Vasamuseet / Vasaskeppet
Vasaskeppet, som sjönk på sin jungfrufärd 1628, bärgades 1961 och berättar en fantastisk historia om 1600-talets Sverige och Europa. Museet invigdes 1988 och de uppstickande skeppsmasterna är idag en självklar del av Stockholms siluett.

Skärgårdstur
Ta en båttur och utforska Stockholms skärgård. Lilla Skärgårdsturen är ca 3 timmar lång och vi får se det bästa av Stockholms vackra skärgård. Turen går med klassiska skärgårdsfartyg och det går att inkludera en lunch.

Skärgårdstur till Vaxholm    
Njut av den fina skärgården under denna båttur från Stockholm till Vaxholm med Strömma. Resan tar ca 4 timmar varav ca 2,5 är ombord. Lunch serveras och vi kan hjälpa till med lokalguide.

Vikingastaden Birka
Besök vikingastaden Birka, en av Sveriges första städer och med en självklar plats på Unescos världsarvslista. Boka en dagsutflykt med båt till ön Björkö mitt i Mälaren inkl. lunch, rundvisning av fornlämningsområdet och entré till Vikingamuseet samt de rekonstruerade husen.

Drottningholms slott
Drottningholms slott är ett av Sveriges bäst bevarade slott. Det byggdes på 1600-talet och är idag med på Unescos världsarvslista. Sedan 1981 är slottet det svenska kungaparets permanenta boplats. Här kan vi boka en rundvisning inne i slottet och strosa runt i den fantastiska parken. På slottsområdet finns även Kina slott, ett kinesiskt lustslott från 1730 vilket skapar en speciell idyll inne på parkområdet.

Båttur till Drottningholm
Åk med de vackra sekelskiftes-båtarna till Mälarens pärla Drottningholm. Turen tar ca 1 timme enkel väg och det går att boka in antingen lunch eller middag.

Spritmuseum & Absolut Art collection
Inte bara för den spritintresserade, utan museet bjuder på mycket mer än så. Det öppnade 2011 och har tagit fasta på mänskliga beteenden kring alkohol och den lust och det lidande alkohol väcker – snarare än spritens historia. Museet har även mycket konst med inriktning på sprit i olika former. Det går att boka rundvisningar med fokusområden som t.ex. öl & mat, champagne & korv eller rom & choklad. Och likaså provning av whisky, vin eller öl eller varför inte glögg?

Skansen
Detta klassiska område grundades redan 1891 och var då världens första friluftsmuseum. Idag finns här ca 150 kulturhistoriska byggnader från Sveriges alla hörn och att flanera här känns ibland som att resa genom tiden. Skansen är öppet året runt och här finns hantverk, en välkänd djurpark, julmarknad och under sommartid såklart Allsång på Skansen.

Stockholms slott och högvakten  
Svenska kungafamiljens officiella residens och arbetsplats ligger mitt i Gamla stan. Slottet byggdes redan på 1200-talet och har idag tre museer fyllda med historia från olika tider och teman. Högvakten, d.v.s. vaktstyrkan som inrättades av Gustav Vasa 1523, bevakar slottet och framför den välkända högvaktsavlösningen på den yttre borggården. Både slottet och den ceremoniella högvaktsavlösningen är mycket populära besöksmål.

Stadshuset
Stadshuset är en av Sveriges mest kända byggnader och platsen för den årliga Nobelbanketten i Blå hallen. Efter middagen bjuds det till dans i Gyllene salen där väggarna är fyllda av 18,6 miljoner glas- och guld-mosaikbitar. Gå på en rundvisning och ta del av Stadshusets arkitektur, spännande historia, politiska verksamhet och inte minst berättelser kring Nobel-banketten.

Kaknästornet
Tornet byggdes 1963 och är 155 m högt, vilket gör det till Stockholms högsta byggnad. Det är beläget på Ladugårdsgärdet och här kan vi ta en kopp kaffe i toppen på tornet och njuta av den vackra utsikten.

Musikaler, teatrar och nöjen
Stockholm har ett stort utbud av teatrar och musikaler, alltid högaktuella succéföreställningar och spännande premärer. Så kontakta oss när det gäller föreställningar på t.ex. Göta Lejon, Chinateatern, Oscarsteatern, Cirkus, Hamburger Börs, Wallmans och Kungliga Operan.

 

Skicka förfrågan