”Det är skimmer i molnen och glitter i sjön, det är ljus över stränder och näs och omkring står den härliga skogen grön bakom ängarnas gungande gräs.” Gustaf Frödings dikt Strövtåg i hembygden kan lätt föra tankarna till Dalarna. Här finns en underbar natur som är fylld av vackra vandringsleder. Genom tre halvdagsvandringar upplever vi de bästa delarna av Siljansbygden och under eftermiddagarna gör vi traditionella utflykter till bl.a. Mora och Dalhalla.

Rättvik ligger vackert vid Siljans östra strand och är en av Dalarnas mest kända idyller, ofta förknippad med bl.a. folkmusik och hemslöjd. Området är rikt på museer och sevärdheter varav flera finns i centrala Rättvik. En av dem är den 628 m långa Långbryggan som byggdes år 1895 för att ångbåten skulle kunna lägga till i staden. Norrut finns den världsberömda konsertarenan Dalhalla som lockar besökare från hela landet. Nusnäs och Mora är två utflyktsmål inom bekvämt avstånd från Rättvik.

På vår resa bor vi fyra nätter på Best Western Hotell Lerdalshöjden som är beläget på en höjd med utsikt över Rättvik och Siljan. Under tre halvdagar gör vi tre enklare vandringar tillsammans med en kunnig vandringsledare. Vi vandrar ca 5-8 km per tillfälle och njuter av den vackra naturen i området runt Rättvik och Tällberg samtidigt som vår guide berättar om både natur, kultur och traditioner. Eftermiddagarna ägnas åt utflykter där vi bl.a. besöker konsertarenan Dalhalla, Vasaloppsmuseet i Mora och likaså Nusnäs, där vi lär oss om hantverket att tillverka dalahästar.

Konceptet Månadens resa
Helt nya resmål eller en klassiker som välförtjänt har fått ny kostym – varje månad presenterar vi ett nytt reseförslag med etiketten Månadens resa.  Anmäl dig till våra nyhetsbrev så får du Månadens resa direkt i inkorgen framöver. Strövtåg i Dalarna med Rättvik & Tällberg var Månadens resa maj, se också:

November: Kaliningrad med Kuriska näset & Gdansk
Oktober: Nordfjord med Vestkapp & Hjörundfjorden
September: Livsnjutarnas Istrien
Augusti: Dresden med Elbe & Sachsiska Schweiz
(Juli: sommaruppehåll)
Juni: Svenska slott & trädgårdar
April: Småland med Glasriket
Mars: Sommarstaden Halmstad & Tylösand
Februari: Norges fjäll, fjordar & glaciärer
Januari: Stockholms konst & kulturskatter

 

 

Prisexempel

  • 4 x övernattning inkl. halvpension på Best Western Hotell Lerdalshöjden i Rättvik
  • 3 x guidade halvdagsvandringar i området runt Rättvik och Tällberg
  • besök på Nils Olsson Hemslöjd i Nusnäs
  • besök på Vasaloppsmuseet i Mora
  • guidad rundvisning Dalhalla, ca 45 min
Nettopris/person i dubbelrum 15/8 – 31/10 2020
Skicka förfrågan