På denna resa följer fascinerande upplevelser varandra som pärlor på ett band. Vi bjuds på vyer över höga bergstoppar, vackra sjöar, mysiga korsvirkesstäder och byar. Blomsterön Mainau är en höjdpunkt med alla sina underbara färger och charmiga Alsace lockar med både choklad och vin.

Dag 1. Hemorten – Hannover
Turen går på snabba Autobahn genom Tyskland till dagens mål Hannover. Här checkar vi in på vårt och äter middag.

Dag 2. Hannover – Feldkirch
Det böljande tyska landskapet fladdrar förbi bussfönstret under dagen, på vår väg ner till österrikiska Feldkirch. Här stoltserar stadens landmärke, borgen Schattenburg, och vi tar gärna en promenad i de många slingrande gränderna med sina historiska byggnader. Vi bor och äter middag på Best Western Central Hotel Leonhard.

Dag 3. Med Berninaexpressen bland bergen
Vår dag börjar i Chur, som är Schweiz äldsta stad, och här stiger vi ombord på Berninaexpressen. Under 4 timmar färdas vi på en hisnande tur genom Schweiz till italienska Tirano. Upp på över 2 200 meters höjd bland glaciärer, tunnlar, broar, sjöar och bördiga dalgångar – och allt ser vi genom tågets panoramafönster.  Nära Poschiavo passerar vi den kända spiralviadukten som gör att tåget tappar höjdmeter. Väl framme i italienska Tirano får vi tid på egen hand innan bussen tar oss tillbaka till Feldkirch för middag på vårt hotell.

Dag 4. Blomsterprakt på Mainau vid Bodensjön
Dagens upplevelse blir ett besök på blomsterön Mainau, som skapades av Lennart och Sonja Bernadotte. Ön är den tredje största i Bodensjön och bjuder på blommor hela året runt, t.ex. orkidéer, narcisser, rododendron, azaleor, palmer, bougainvillea, rosor, fuchsior och dahlior. De vackra blomstrande djuren i parken och de ovanliga mammutträden är också imponerande inslag i den fantastiska blomsterprakten. Middag äter vi på egen hand på någon av de många restaurangerna i Feldkirch.

Dag 5. Feldkirch – Freiburg
Vi vänder näsan norrut mot fransk-schweiziska gränsen och tar oss till den idylliska staden Freiburg där vi ska bo i tre nätter. Här kan vi beskåda en av Europas äldsta gotiska katedraler. Pass på de små avledningskanalerna för regnvatten, enligt legenden sägs det att du blir gift med en lokalinvånare om du trampar i kanalen! Tag en tur upp till Schlossberg till fots eller med linbanan där utsikten över Schwarzwald är fantastisk. Middag på vårt hotell.

Dag 6. Colmar i Alsace
Idag beger vi oss till Colmar, huvudstaden i det franska vindistriktet Alsace. Colmar kallas ofta för ”lilla Venedig” och staden präglas av sina små idylliska kanaler där vi gör en båttur. Historiskt sett har staden varit svensk under två år, tysk och fransk och det känns som om tiden stannade under medeltiden när vi strosar bland kullerstensgator och sneda korsvirkeshus. I parken Château d’Eau finns några av de äldsta träden i Colmar, en rosenträdgård och det medeltida vattentornet från 1400-talet. Middag på vårt hotell.

Dag 7. Choklad- och vinprovningar
Vin och choklad står på dagens fina program och vi börjar med chokladen. Vi får inte bara provsmaka läckerbitarna, utan lär oss också mycket om dofter, ursprung och tillverkning. På vingården Domaine Ruhlmann Jean-Charles et Fils i Dambach-La-Ville, längst Route des Vins, åker vi med ett litet tåg genom vinodlingarna i den pittoreska byn och här provar vi även tre sorters vin. Alsace-vinerna består av många intressanta druvor som ger den typiska karaktären och egenskaperna, speciellt Pinot Noir som här ger lätta och fruktiga röda viner. Middag på vårt hotell.

Dag 8. Freiburg – Bremen
Vi lämnar Schwarzwald och beger oss på motorvägarna till hansastaden Bremen, känd bl. a för Böttcherstrasse med sin ovanliga arkitektur, ett klockspel i Meissenporslin samt Stadsmusikanterna. Sjöfartsområdet Schnoor har bevarat sin medeltida karaktär och är lockande för ett kvällsbesök. Vi bor i centrala Bremen. Middag på kvällen.

Dag 9. Bremen – hemorten
Vi fortsätter hemåt efter en resa med många fina upplevelser.

 

Konceptet Månadens resa
Helt nya resmål eller en klassiker som välförtjänt får ny kostym – varje månad presenterar vi ett nytt reseförslag med etiketten Månadens resa. Se till exempel:

En smak av Sydafrika
Rundresa i vackra Tjeckien
Bo på slott i polska Pommern
Pärlor vid Istriens kust
Schweiz från topp till dal
Malgrat de Mar
Great West Way – hela England på ett snöre 
Ostfriesland

Tre vinländer
Glaskonst, gin & hyttsill i utvandrarbygdens Kosta
Från svajande palmer till magiska berg
Wien – en mix av gammalt & nytt
Du måste se ABBA Voyage!

Anmäl dig till våra nyhetsbrev så kommer Månadens resa i din inkorg.

 

 

 

Reseförslag

  • 1 x övernattning inkl. halvpension på mellanklasshotell i Hannover
  • 3 x övernattning, varav 2 x halvpension och 1 x frukostpension, på Best Western Central Hotel Leonhard i Feldkirch
  • 3 x övernattning inkl. halvpension på InterCityHotel i Freiburg
  • 1 x övernattning inkl. halvpension på mellanklasshotell i Bremen
  • tågresa med Berninaexpressen Chur-Tirano
  • entré till Mainau
  • kanaltur i Colmar
  • chokladprovning på Musee du Chocolat i Geispolsheim
  • vinprovning på Domaine Ruhlmann Jean-Charles et Fils i Dambach-La-Ville
Skicka förfrågan