Norefjell ligger ca 11 mil nordväst om Oslo och kallas ibland Oslos närmsta högfjällsområde. Här finns det lyxiga resorthotellet Norefjell Ski & Spa som är ett perfekt boende för en vandringsresa på några dagar. Hotellet har vid flera tillfällen utsetts till Norways Leading Spa Resort av World Travel Awards.

Det stilfulla hotellet har ett stort spa och rekreationsområde med utomhus- och inomhuspooler, jacuzzi, ångbastu och torrbastu. I utomhusområdet finns bl.a. flera varma bubbelbad och en större pool med sittplatser. Det är en stor upplevelse att sitta här tillsammans med reskamrater och vänner och njuta av utsikten över Gaustatoppen. Entré tillkommer och hotellets spa har 18-årsgräns.

Strax intill hotellet ligger skidanläggningen Norefjell, en populär destination för både alpin- och längdskidåkning. Här arrangerades tävlingar under de olympiska vinterspelen i Oslo 1952. I området runt Norefjell Ski & Spa finns också ett stort utbud av vandringsleder och med hotellets hjälp förmedlar vi tips och rekommendationer på lämpliga vandringar. Välj mellan att vandra en halvdag eller en hel dag och anpassa både svårighetsgrad och längd. Området är extra vackert i september och oktober då allt får höstens färger och fjällen ”brinner”. Den friska luften, de vackra vyerna och den avstressande miljön i fjällvärlden upplevs helt enkelt bäst under en vandringstur.

Ännu lägre pris 
Sedan många år har RK Travel Group en stor andel av gruppresemarknaden i Norge och vi har även öppnat ett norskt bolag: RK Travel Group Norway A/S. I praktiken innebär det att alla resor i Norge för norrmän numera har avdragsgill moms/merverdiavgift, vilket i sin tur sänker resans pris med mellan 10–12% för våra norska kunder. Detta kommer i sin förlängning gynna även våra svenska och finska kunder – ju mer våra norska kunder köper, desto större samlade inköp med bra villkor får vi.

Renar © Asgeir HelgestadVisitNorway.com
Paus © CH – VisitNorway.com

 

Reseförslag

  • 3 x övernattning inkl. halvpension på Norefjell Ski & Spa i Norefjell
  • 2 x vandringsförslag i Norefjell
Skicka förfrågan