Följ med på en resa till världens högsta kustlinje. Den unika naturen som formats under ca 20 000 år är full av skogbeklädda berg som en gång var små öar. Här finns otaliga sevärdheter som kan nås från vårt lyxiga hotell i Sollefteå.

Vid foten av Skuleberget ligger Höga Kustens Naturum som berättar historien om inlandsisen och landhöjningen. Mannaminne söder om Nordingrå är ett annorlunda friluftsmuseum och allkonstverk, skapat av konstnären Anders Åberg. Här finns bl.a. ett 50-tal byggnader samt mängder av fordon och konstverk.

I skogarna väster om Härnösand besöker vi det lilla destilleriet Hernö Gin som utvecklats till Europas mest prisbelönta gindestilleri. Vi rekommenderar även en utflykt till jämtländska Ragunda för att uppleva Thailändska paviljongen och Döda Fallet, som båda har en fascinerande historia.

Vi bor på utmärkta Hotell Hallstaberget, högt beläget ovanför centrala Sollefteå. Hotellet har bl.a. inomhuspool, bubbelpool, torr- och ångbastu samt relaxavdelning som är öppet dagligen kl. 8-22. Vid hotellet finns även ett stort friluftsområde och vi kan även erbjuda förslag med vandring eller Nordic Walking.

© Fabiola De Graaf 
© Hernö Gin

Prisexempel

  • 3 x övernattning inkl. halvpension på Hotell Hallstaberget i Sollefteå
  • dagliga entréer till hotellets bad, bastu och relaxavdelning
  • besök på Naturum Höga Kusten
  • entré till Mannaminne i Nordingrå
  • besök på Hernö Gin i Härnösand inkl. provsmakning av tre sorters gin
  • entré och rundvisning vid Thailändska paviljongen och Döda Fallet i Ragunda
Nettopris/person i dubbelrum 1/5–31/10 2021
Skicka förfrågan