Lofoten känner alla till, men ögruppen Vesterålen har hittills inte upplevt samma turisttillströmning. Det är lite märkligt då lika fantastiska naturupplevelser väntar här och med sina blott 30 000 invånare finner besökaren oändligt med orörd natur och fridfullhet.

Ögruppen är stor och från Andenes längst norrut till Melbu i syd är det ca 15 mil. Med Sortland som boendeort kan flera fina dagsturer på de stora öarna Langöya och Andöya komponeras. På Andöya kör vi den vackra nationella turistvägen upp till Andenes och lär mer om valarna och ortens historia på Valmuséet.

Strax utanför Sortland besöker vi Akvakultur i Vesterålen där vi får en inblick i Norges fiskenäring – inkl. guide, båttur och smakprov på lax och öring. Vi gör också en utflykt till den gamla handelsplatsen Jennestad Handelssted, och en kväll upplever vi den samiska kulturen med middag hos Inga Sami Siida nära vårt hotell.

Foto Lasso © Magnus Ström / www.nordnorge.com /

 

Lägre pris
Sedan många år har RK Travel Group en stor andel av gruppresemarknaden i Norge och vi har även öppnat ett norskt bolag: RK Travel Group Norway A/S. I praktiken innebär det att alla resor i Norge för norrmän numera har avdragsgill moms/merverdiavgift, vilket i sin tur sänker resans pris med mellan 10–12% för våra norska kunder. Detta kommer i sin förlängning gynna även våra svenska och finska kunder – ju mer våra norska kunder köper, desto större samlade inköp med bra villkor får vi.

 

Reseförslag

  • 4 x övernattning, varav 3 x halvpension och 1 x frukostpension, på Scandic Sortland i Sortland
  • kvällsutflykt till samevistet Inga Sami Siida inkl. besök hos renarna och samisk middag i kåta
  • besök inkl. guide på Valmuséet i Hvalsenteret, Andenes
  • besök inkl. guide, båttur och smakprov av lax och öring på Akvakultur i Vesterålen, Sortland
  • besök inkl. guide på Jennestad Handelssted, Sortland
Skicka förfrågan