Gotland har ett unikt utbud av upplevelser och på den här resan kommer vi framförallt nära öns varierande natur under våra tre dagar till fots. Dessutom kryddar vi med fina besök och goda smaker på lokala vingårdar och bryggerier.

Första dagen på ön startar med en vandring från Visby och söderut, längs Södra Hällarna tills vi når Högklint. Vi åker sedan vidare till Gute Vingård där vi provsmakar fyra av gårdens viner.

Nästa dag åker vi mot nordvästra kusten och går en bit längs Klintkustleden med sin dramatiska natur och sina fiskelägen, t.ex. mellan Björkume nationalpark och Lickershamn eller mellan Ihreviken och Sigsarve strand vid Hall Hangvars naturreservat. På eftermiddagen gör vi ett bryggeribesök inne i Visby.

Sista dagen kröner vi med vandring på Ingmar Bergmans Fårö, även känd för sina vita stränder och sina raukar. Här kan vi med fördel vandra en bit längs Langhammars raukområde mot Gamle Hamn. Vi avslutar turen med gemensam lunch på Fårögården vid Sudersand.

Vandringsturerna är förslag och Gotland bjuder givetvis på fler alternativ. Många vandrar här på egen hand och specifika vandringsguider är inte inkluderade i prisexemplet.

Utöver boende på bra mellanklasshotell som t.ex. Scandic Visby, erbjuder vi även övernattning i nyrenoverade bed/breakfast-rum på Visby Gustavsvik. Det ligger precis vid kusten längs Visbys norra strandpromenad, ca 4 km från hamnen. Ett bad är med andra ord inte långt bort och vill vi promenera in till ringmuren längs strandpromenaden tar det drygt 30 minuter. Visby Gustavsvik är en populär stug- och lägenhetsanläggning i naturskön miljö och på området finns även restaurang, shop, cykeluthyrning m.m. Våra rum är nyrenoverade bed & breakfastrum med hotellstandard på 11 kvm och från dem har vi 50-100 m till havet. Varje rum har en liten uteplats och ett hus rymmer två rum.

 

Reseförslag

  • båtresa med Destination Gotland Oskarshamn/Nynäshamn–Visby inkl. buss t/r
  • 4 x övernattning, varav 3 x halvpension och 1 x frukostpension, på Scandic Visby
  • besök på Gute Vingård i Havdhem inkl. visning och provsmakning av 4 viner
  • besök på Barlingbo Bryggeri i Visby inkl. visning och provsmakning av 4 sorters öl
  • lunch på Fårögården, Fårö
Skicka förfrågan