Gotland har ett unikt utbud av upplevelser och på den här resan kommer vi framförallt nära öns varierande natur under våra tre dagar till fots. Dessutom kryddar vi med fina besök och goda smaker på lokala vingårdar och bryggerier.

Första dagen på ön startar med en vandring från Visby och söderut, längs Södra Hällarna tills vi når Högklint. Vi åker sedan vidare till Gute Vingård där vi provsmakar fyra av gårdens viner.

Nästa dag åker vi mot nordvästra kusten och går en bit längs Klintkustleden med sin dramatiska natur och sina fiskelägen, t.ex. mellan Björkume nationalpark och Lickershamn eller mellan Ihreviken och Sigsarve strand vid Hall Hangvars naturreservat. På eftermiddagen gör vi ett bryggeribesök inne i Visby.

Sista dagen kröner vi med vandring på Ingmar Bergmans Fårö, även känd för sina vita stränder och sina raukar. Här kan vi med fördel vandra en bit längs Langhammars raukområde mot Gamle Hamn. Vi avslutar turen med gemensam lunch på Fårögården vid Sudersand.

Vandringsturerna är förslag och Gotland bjuder givetvis på fler alternativ. Många vandrar här på egen hand och specifika vandringsguider är inte inkluderade i prisexemplet.

Utöver boende på bra mellanklasshotell som t.ex. Scandic Visby, erbjuder vi även övernattning i nyrenoverade bed/breakfast-rum på Visby Gustavsvik. Det ligger precis vid kusten längs Visbys norra strandpromenad, ca 4 km från hamnen. Ett bad är med andra ord inte långt bort och vill vi promenera in till ringmuren längs strandpromenaden tar det drygt 30 minuter. Visby Gustavsvik är en populär stug- och lägenhetsanläggning i naturskön miljö och på området finns även restaurang, shop, cykeluthyrning m.m. Våra rum är nyrenoverade bed & breakfastrum med hotellstandard på 11 kvm och från dem har vi 50-100 m till havet. Varje rum har en liten uteplats och ett hus rymmer två rum.

 

Konceptet Månadens resa
Helt nya resmål eller en klassiker som välförtjänt får ny kostym – varje månad presenterar vi ett eller flera nya reseförslag med etiketten Månadens resa. Vin, öl & vandring på Gotland var en av Månadens resor mars, se också: 

Månadens resa december
Utvandrarbygden med Destination Kosta

Månadens resa november
Guldkorn längs tyska Östersjökusten

Månadens resa oktober
Östersjökryssning med Royal Caribbean

Månadens resa september
Skaraborg med Lundsbrunn Resort & Spa

Månadens resa augusti
På vift i Flandern

(Juli = sommaruppehåll)

Månadens resa juni
This is England!

Månadens resa maj
Tre Medelhavsländer

Månadens resor april
Ack Värmeland du sköna
Stanna längre längre bort
Mosel & Luxemburg med stadsfest
Bergen – fjordarnas huvudstad

Fler Månadens resor mars
Smakfullt i KungsRike
Retrovägen 
Haldenkanalen
Vättern runt
Vesterålen

Månadens resa februari 
Vin & vandring längs Skåneleden

Månadens resa januari
Stavanger med blomsterparken Flor & Fjaere

Anmäl dig till våra nyhetsbrev så får du Månadens resa i din inkorg framöver.

 

Reseförslag

  • båtresa med Destination Gotland Oskarshamn/Nynäshamn–Visby inkl. buss t/r
  • 4 x övernattning, varav 3 x halvpension och 1 x frukostpension, på Scandic Visby
  • besök på Gute Vingård i Havdhem inkl. visning och provsmakning av 4 viner
  • besök på Barlingbo Bryggeri i Visby inkl. visning och provsmakning av 4 sorters öl
  • lunch på Fårögården, Fårö
Skicka förfrågan