Allt fler promenerar/vandrar och på denna resa upplever vi Skåne på ett nytt sätt. Med anrika Clarion Grand Hotel i Helsingborg som bas vandrar vi längs den vackra och varierande Skåneleden och kommer till pärlor som Ven, Torekov och Mölle. Vi kryddar resan med besök på några fina vingårdar och det blir kort & gott: wow.

Dag 1. Vandring på Bjärehalvön, vinprovning & ankomst till Helsingborg
Vi inleder på natursköna Bjärehalvön med en ca 6 km lätt vandring på Skåneleden mellan Torekov och Rammsjöstrands hamn, där vi går längs lätt-trampade stigar och strandvägar över fälader. Dagen består även av en vinprovning och rundvisning på charmiga och familjära Vejby Vingård. Vi åker sedan vidare till ”Sundets pärla” Helsingborg och Clarion Grand Hotel som blir vårt hem de kommande tre nätterna. Hotellet ligger vid Stortorget, strax nedanför Terrasstrapporna, och läget är idealiskt för att uppleva några av Helsingborgs främsta sevärdheter. Ett stenkast härifrån finns Kärnan och inom promenadavstånd ligger bl.a. Dunkers kulturhus och Helsingborgs rådhus.

Dag 2. Heldag på Ven
Resan till Tycho Brahes ö inleds med en färjeöverfart på ca 30 minuter från Landskrona (utan bussen). Väl iland startar vi vår vandring på Skåneleden vid färjeläget i Bäckviken och vi följer den välskyltade ca 12 km långa leden längs rofyllda landsvägar, branta fall och pittoreska småbutiker. Vi gör ett stopp för gemensam lunch i Backafallsbyn och Spirit of Hven, även välkänt för sitt destilleri.

Dag 3. Vandring från Höganäs till Mölle & vinprovning
Tredje dagens vandring gör vi i Kullabergs-området och startar norr om Helsingborg i Höganäs, känt bl.a. för sin tillverkning av keramik och för sina outletbutiker. Vi går ca 12 km i lätt terräng via strandpromenader, charmiga fiskelägen, knotiga tallskogar och fågelrika hedar tills vi når vackra Mölle. Efter lunch/bussfika och ett stopp vid Kullens fyr åker vi till Arilds Vingård. Här får vi en visning av odlingarna och Vineriet och givetvis provsmakar vi också deras viner.

Dag 4. Vandring runt Rydebäck & hemresa
Om möjlighet finns kan vi på hemresedagen vandra en kortare sträcka i området runt Rydebäck, söder om Helsingborg, där Skåneleden vackert följer kusten.

Konceptet Månadens resa
Helt nya resmål eller en klassiker som välförtjänt har fått ny kostym – varje månad presenterar vi ett nytt reseförslag med etiketten Månadens resa.  Anmäl dig till våra nyhetsbrev så får du Månadens resa direkt i inkorgen framöver. Vin & vandring längs Skåneleden är Månadens resa februari. Se också:

Månadens resa januari 2021
Stavanger med blomsterparken Flor & Fjaere

Månadens resa 2020
The Queens’ Sandringham & East Anglia
Kaliningrad med Kuriska näset & Gdansk
Nordfjord med Vestkapp & Hjörundfjorden
Livsnjutarnas Istrien
Dresden med Elbe & Sachsiska Schweiz
Svenska slott & trädgårdar
Strövtåg i Dalarna med Rättvik & Tällberg
Småland med Glasriket
Sommarstaden Halmstad & Tylösand
Norges fjäll, fjordar & glaciärer
Stockholms konst & kulturskatter

Vens kustlinje © Gunnar Magnusson, Region Skåne

Prisexempel

  • 3 veckors fri avbokningsfrist
  • 1 friplats/15 betalande
  • 3 x övernattning inkl. halvpension på Clarion Grand Hotel i Helsingborg
  • vinprovning på Vejby vingård inkl. rundvisning och 2 glas vin
  • färjeöverfart Landskrona-Ven t/r (personbiljetter)
  • 1-rätters lunch på Backafallsbyn, Ven
  • vinprovning på Arilds Vingård, rundvisning och 3 glas vin
Nettopris/person i dubbelrum fredag-måndag 1/5-18/6 och 15/8-30/9 2021
Skicka förfrågan