Warszawa bjuder på en lång och rik historia i kombination med modern storstad på frammarsch. Vi tar Stena Line från Karlskrona till Gdynia och efter frukost ombord lämnar vi fartyget och lutar oss tillbaka i bussen som tar oss mot Warszawa. Passa på att göra ett stopp på vägen och besök Europas största medeltida borg, Malbork, ca 90 minuter från Gdynia. På hemvägen kan vi stanna till i Torun och smaka på pepparkakor, visst varar julen till påska?

Väl framme i Warszawa checkar vi in på bekväma Radisson Blu Sobieski Hotel där vi bor tre nätter och första kvällen äter vi gemensam middag i hotellets restaurang.

Pigga efter en god natts sömn och förväntansfulla på vackra Warszawa ger vi oss ut i storstadsvimlet och lär känna staden bättre tillsammans med vår lokalguide som på skandinaviska lotsar oss fram genom denna mycket intressanta och händelserika stad.

Vill du ha ut så mycket som möjligt av Warszawa tipsar vi gärna om att krydda resan med t.ex. folklore, ölprovning, eller kanske ett besök i Chopins födelseort Zelazowa Wola för att lyssna på en pianokonsert. Välkommen till Warszawa – staden i hjärtat av Polen och mitt i Europa!

 

 

Reseförslag

  • båtresa med Stena Line Karlskrona–Gdynia inkl. halvpension t/r
  • 3 x övernattning, varav 1 x halvpension och 2 x frukostpension, på Radisson Blu Sobieski Hotel i Warszawa
  • lokalguide i Warszawa, ca 3 timmar
Skicka förfrågan