Häng med på en ny spännande vandringsresa vid de högsta bergen i Österrike och välj på otaliga vandringsleder utanför dörren. Här kombinerar vi vandring med upplevelser för alla sinnen under vår vistelse på familjeägda Goldried Hotel. Strosa genom täta skogar, på höga höjder och förbi den alpina vattenkraftens många vattenfall och njut av den hemlagade maten och nya smaker under vår resa till Matrei i Osttirol.

Dag 1. Ankomst till Matrei i Osttirol

Dag 2. Nationalparken Hohe Tauern
Idag besöker vi Strumerhofs örtträdgård på över 1 400 m.ö.h. där vi får lära oss skillnaderna mellan örter och kryddor. Vi åker vidare in i dalen till Ströden för vandring på Europas första ”upplevelseväg” vid vattenfallet Umball som har totalt 130 m höjdskillnad. Ströden ligger i nationalparken Hohe Tauern som är Mellaneuropas största nationalpark, känd för b.la. Grossglockner och Grossvenediger, vars toppar når över 3 600 m.ö.h.

Dag 3. Båttur på Weissensee, vandring & snapsprovning
Vi besöker Weissensee som ligger 1 000 m.ö.h. och gör en båttur på sjöns glasklara vatten. Båtturen kombineras med en kortare vandring och vid sjön finns nio vandringar i olika svårighetsgrader att välja på. På återresan stannar vi på ett av traktens snapsbrännerier för provsmakning av likör och snaps.

Dag 4. Vandring i Tauerndalen
Vi åker till Tauernhaus för att vandra i en av de vackraste dalarna i Osttirol. Under vandringen passerar vi vattenfall, glaciärer och fina stugor längs glaciärvägen Innergschlöss. När vi kommer tillbaka till hotellet är det kökstjänst – vi får lära oss att baka den traditionella äpplekakan Apfelstrudel efter familjens recept.

Dag 5. Ledig dag
Tillbringa dagen i härliga Matrei eller vandra på egen hand på Europa Panoramaväg med utsikt över 60 bergstoppar på över 3 000 m höjd. Uppe på berget finns vandringsturer som tar ca 2,5–5 timmar. (Vandrings/bergbanekort tillkommer, fr. EUR 15.)

Dag 6. Tre sinnens dag
Från Matrei har vi nära till de fascinerande Dolomiterna och idag åker vi till Misurinasjön i Italien med Tre Coci passet, Monte Cristallo och Marmorollo. Vi gör ett lite längre uppehåll för att vandra runt sjön, som ligger på 1 750 m höjd. Här hölls sprinteråkningen under vinter-OS 1956 där svenske Sigvard ”Sigge” Eriksson slog världsrekord på 10 000 m. På hemvägen stannar vi vid ett väldoftande ostysteri i Innichen och serveras en lättare osttallrik med dryck.

Dag 7. Hemresa från Matrei

© Hotel Goldried i Matrei

Reseförslag

 • 6 x övernattning inkl. halvpension (middagarna består av fyra rätter) på Hotel Goldried i Matrei i Osttirol
 • välkomstdrink på hotellet
 • temakväll på hotellet, t.ex. Bauernbuffet eller Grillabend, utifrån väder och säsong
 • fritt utnyttjande av hotellets inom- och utomhuspool
 • bakning av Apfelstrudel på hotellet
 • entré till Strumerhof örtträdgård
 • vandring vid Umball Wasserfälle
 • båttur på Weissensee
 • entré till snapsbränneri
 • vandring längs Innergschlöss tillsammans med personal från hotellet
 • entré till ostysteri inkl. osttallrik och dryck
Skicka förfrågan