Danmark i allmänhet och Jylland i synnerhet har pärlor som matchar många intressen. Oavsett om vi vill uppleva grönskande natur, världsberömd konst, mat & dryck, historia eller friluftsliv så är urvalet stort.

Åk med Stena Lines uppfräschade och bekväma fartyg Stena Danica från Göteborg till Fredrikshamn, eller med Stena Line från Oslo. Bo på Comwell Rebild Bakker, beläget söder om Ålborg intill den vackra nationalparken
och med ett stort utbud av aktiviteter. Härifrån har vi ett fint utgångsläge för utflykter.

Skagen är ett måste på en Jyllands-resa. Promenera i det mysiga samhället, besök Grenen och se ljuset som inspirerade Skagenmålarna. Om vi vill smaka på Jylland finns t.ex. mejerier med glass- och osttillverkning, smörrebröds-restauranger, snapsbrännerier och mikrobryggerier. En god upplevelse för både mage och själ.

Andra populära besöksmål är Voergård slott, en av Danmarks finaste renässansbyggnader och Nordsöen Oceanarium i Hirtshals, Nordeuropas största akvarium. Vid Randers kan vi uppleva regnskog, det Elvis-inspirerande Memphis Mansion, Klosterkyrkan och barockslottet Clausholm. Även Mariager, ”rosornas stad” vid Mariagerfjorden, med idylliska hus och kullerstensgator är värt ett besök. Eller varför inte strosa i Jesperhus trädgårdar?

Prisexempel

  • båtresa med Stena Line Göteborg– Fredrikshamn t/r
  • 3 x övernattning inkl. halvpension med kaffe på Comwell Rebild Bakker
  • alkoholfri välkomstdrink
Nettopris/person i dubbelrum 13/8–31/12 2018
Skicka förfrågan