Kielkanalen går från Östersjön till Nordsjön och firar 125 år 2020. Varje år passerar här upp till tre gånger så många fartyg som genom Panamakanalen eller Suezkanalen, så den är en av Europas mest trafikerade vattenvägar! Vi bor i Bad Bramstedt, upplever livet på Kielkanalen från en hjulångare och gör en trevlig utflykt till det stora fruktodlingsområdet Altes Land och pittoreska Stade.

En dag går vi ombord på hjulångaren Freya för att möta otaliga skepp på kanalen, både fraktfartyg, segelbåtar och färjor, samt slussa. Kanske möter vi också ett av de många kryssningsfartyg som använder kanalen som genväg till/från Östersjön. Vi serveras brunchbuffet med lokala specialiteter och dryck samt ett ”kakbord” med tårtor och bakelser. (Sträckan trafikeras både av hjulångaren Freya och av båten MS Princess, men mat och dryck ombord är det samma.)

I marskområdet Altes Land ser vi byn Finkenwerder vid floden Elbe med fantastisk utsikt över Airbus produktions-, start- och landningsområde. Här byggdes redan 1944 den första BV238 som var dåtidens största flygplan och bara 20 år senare byggdes Tysklands största jetplan. Strax därefter startade Airbus 300 programmet i produktionsområdet som vi ser.

I detta sammanvävda land, fyllt av kanaler och med sin tegelstensarkitektur från hansatiden, stannar vi på en av de familjeägda fruktgårdarna för att åka ”traktortåg”. Vidare till den gamla hansastaden Stade med sina välbevarade byggnader och charmiga kaféer.

Konceptet hemlig resa
Denna resa passar både för färdiga grupper och i ditt program, inte minst som hemlig resa. Resor mot okända mål lockar många resenärer – tänk vad spännande att kliva ombord utan att veta vart resan ska gå. Att resa ”ut i det blå” är ett koncept som ökar stadigt. Inte sällan ser vi att en destination som varit hemlig resa ett år, blir ett återkommande resmål i nästa års program. Vissa pärlor behöver hemlighetsmakeriet för att upptäckas, men när några resenärer varit där vill fler åka dit. Välj fliken Resmål och sedan Hemlig resa för att se fler fina förslag.

 

© Adler-Schiffe

Reseförslag

  • 3 x övernattning inkl. halvpension på Tryp Wyndham Bad Bramstedt
  • båttur längs hela Kielkanalen med brunchbuffet, dryck och ”kakbord”
  • besök på en fruktgård inkl. tur med ”traktortåg” och engelsktalande lokalguide
Skicka förfrågan