Gotland är unikt, både när det gäller de historiska miljöerna, naturen och upplevelserna. Här varvar vi ringmur och raukar med stränder, fiskelägen och lokalproducerade läckerheter. Vi bor i Visby och njuter av behagliga kvällar och fina utflykter.

På den sydligaste spetsen blickar den kända rauken Hoburgsgubben ut över havet och vi gör detsamma från fyren. Besök även sandstensmuseet i Kettelviken, Bottarvegården från 1600-talet och se imponerande kyrkor av olika karaktär.

Det lite mer okända östra Gotland bjuder på fina sandstränder, Torsburgens fornborg, Folhammars raukområde samt pittoreska fiskelägen som Sysne och Grynge.

På en klassisk tur norröver ser vi droppstensgrottorna i Lummelunda och Ingmar Bergmans Fårö. Ön har ca 500 bofasta och lockar med karaktäristiska kalkstenshus, museum, raukfält och kilometerlånga stränder.

Visby, rosornas och ruinernas stad, grundades 897 och skyddas av Unesco. Ringmuren, kyrkoruinerna, domkyrkan och de medeltida gränderna överlappar det moderna Visby. Här kan vi prova lokaltillverkad öl och whisky eller varför inte erbjuda en fantastisk medeltida matupplevelse på Kapitelhusgården?

Prisexempel

  • båtresa med Destination Gotland Oskarshamn/Nynäshamn–Visby t/r
  • 3 x övernattning, varav 2 x halvpension och 1 x frukostpension, på Scandic Visby
  • rustik medeltida borgarmiddag inkl. eldslukning på Kapitelhusgården
Nettopris/person i dubbelrum vid utresa söndagar 1/5–23/6 och 18/8–15/9 2019
Skicka förfrågan