Denna resa bjuder på upplevelser i tyska Brandenburg med kurorten Templin som utgångspunkt, känd redan på 1200-talet. Vid den härliga sjön Lübbesee ligger vårt hotell som har en fantastisk fasadmålning. Vid ankomsten bjuds vi på ett glas sekt och en engelsktalande guide berättar om målningen. Hotellet har fitnessavdelning och pool och ordnar underhållning eller dans varje kväll.

Dagen därpå gör vi en spännande tur med flotte i det vackra Uckermark som har mer än 400 sjöar, bokskog och flera små byar. Turen går på ett par av de ”sju sjöarna” och som traditionen bjuder äter vi fisksoppa med bröd under tiden. Vi åker sedan med häst och vagn i området ”Lilla Venedig” och runt staden Lychen där de första häftstiften producerades.

Nästa dag besöker vi sagoslottet Boitzenburg med anor från 1200-talet. Här tillverkas glass, bröd, öl och det rostas dessutom kaffe! Slottet ligger på en halvö, med en klosterruin, en fungerande vattenkvarn och ett gammalt stall. Vi visas runt i bryggeriet, äter middag och dricker förstås deras öl till.

På hemresedagen besöker vi en chokladtillverkare i Himmelpfort och snålvattnet rinner lätt när vi känner dofterna och provsmakar läckerheterna. Här tillverkas chokladfigurer, praliner och mycket annat gott.

 

Hemlig resa
Resor mot okända mål lockar många resenärer – tänk vad spännande att kliva ombord utan att veta vart resan ska gå. Att resa ”ut i det blå” är ett koncept som ökar stadigt. Inte sällan ser vi att en destination som varit hemlig resa ett år, blir ett återkommande resmål i nästa års program. Vissa pärlor behöver hemlighetsmakeriet för att upptäckas, men när några resenärer varit där vill fler åka dit. Välj fliken Resmål och sedan Hemlig resa för att se fler fina förslag.

Hotellbild: © Ahorn Seehotel Templin

Prisexempel

  • 3 x övernattning, varav 2 x halvpension och 1 x frukostpension, på Ahorn Seehotel Templin
  • välkomstdrink och visning av hotellets fasadmålning
  • tur med flotte inkl. fisksoppa och bröd
  • tur med häst och vagn
  • entré till slottet Boitzenburg samt stallet och klostret
  • visning av Boitzenburgs bryggeri inkl. middag och en öl
  • besök på Chocolateri Hammelspring i Himmelpfort inkl. kaffe och provsmakning
Nettopris/person i dubbelrum 23–26/4, 17–20/5 och 17–20/9 2020
Skicka förfrågan