Följ med på en sjöresa med historiska Hurtigruten längs Norges omväxlande och omtalade kust. Vi startar i Kirkenes, nära ryska gränsen och med arktisk vildmark som närmsta granne, och avslutar i charmiga Bergen efter fem nätter ombord på Hurtigrutens bekväma fartyg.

Under våra dagar till sjöss får vi uppleva allt från vackra öar, höga fjäll och vikingahistoria till pittoreska fiskelägen, städer som Tromsö och Trondheim samt den storslagna naturen vid Polcirkeln. Under vissa delar av året finns dessutom stor chans att se det unika norrskenet.

Något som gör denna södergående kryssning så omtyckt är möjligheten att äta frukost på Nordkap, samt att dagtid uppleva den oslagbara naturen vid Lofoten och Vesterålen. En annan omtyckt del är Helgelandskusten med sina tusentals öar, fjällkedjan De sju systrarna och det märkliga hålet i berget Torghatten. Och har vi tur med vädret kan vi ta oss in i Trollfjorden.

Hos RK Travel Group kan du boka allt från kortare turer till klassiska rundresor med Hurtigruten och den här resan kan även göras omvänd, med norrgående segling.

Lägre pris
Sedan många år har RK Travel Group en stor andel av gruppresemarknaden i Norge och vi har även öppnat ett norskt bolag: RK Travel Group Norway A/S. I praktiken innebär det att alla resor i Norge för norrmän numera har avdragsgill moms, vilket i sin tur sänker resans pris med mellan 10–12% för våra norska kunder. Detta kommer i sin förlängning gynna även våra svenska och finska kunder – ju mer våra norska kunder köper, desto större samlade inköp med bra villkor får vi.

© Agurtxane Concellon / Hurtigruten

 

 

Prisexempel

  • 1 x övernattning inkl. halvpension på Thon Hotel Kirkenes
  • kryssning 5 nätter med Hurtigruten Kirkenes–Bergen inkl. halvpension
  • busstransfer Kirkenes flygplats–Thon Hotel och Thon Hotel–Hurtigruten
Nettopris/person i dubbelhytt insides/ dubbelrum vid utresa 4/8 2019
Skicka förfrågan