Det finns ingen stad i världen som överträffar New York. Utbudet av restauranger, museer, shopping, musikaler och sevärdheter är enormt och New York sover aldrig. Oavsett hur många gånger man varit här finns alltid något nytt att se eller en ny stadsdel att utforska. Här följer några av våra bästa tips på utflykter i och runt New York.

Gospelgudstjänst & brunch i Harlem
Missa inte chansen att besöka en gospelgudstjänst i stadsdelen Harlem. Här får vi uppleva stämningsfull gospelmusik live och efter gudstjänsten äter vi en gemensam brunch på närliggande restaurang. En svensktalande lokalguide följer med oss och utflykten tar ca tre timmar. Gudstjänsterna är på söndagar.

Mat & kultur i Greenwich Village
Under tre härliga timmar vandrar vi genom Greenwich Village. Vår svensktalande lokalguide berättar om stadsdelens historia och det bästa är att vi får äta oss genom sju olika delikatessbutiker och restauranger. Utflykten tar ca fyra timmar totalt och kan arrangeras måndag-fredag.

Woodbury Common Premium Outlet
Åk till New Yorks bästa outlet, Woodbury Common Premium Outlet, och shoppa loss bland 250 butiker under en hel dag. Vi lämnar Manhattan och åker över mäktiga George Washington Bridge. När vi passerat den har vi en fantastisk utsikt över hela Manhattan och Bronx. Resan fortsätter sedan genom staterna New Jersey och New York innan vi når vårt mål efter ca en timmas bussresa. Woodbury Common Premium Outlet är utformad som en liten stad med inomhusbutiker, restauranger och trevliga promenadvägar.

Promenad på High Line med besök i saluhallar
Följ med på en promenad på fantastiska High Line. Vår svensktalande lokalguide guidar och under turen besöker vi ett par olika saluhallar. High Line går genom Midtown, Chelsea och Meatpacking District och är en nedlagd upphöjd järnväg. Den var i bruk från 1934 till 1980 och sedan 2009 är järnvägen ombyggd till en fin avlång allmän park. Vi får se det nya området Hudson Yards, gamla fabriksbyggnader och nya moderna bostadshus som ritats av kända arkitekter som Renzo Piano, Frank Gehry m.fl. Turen tar ca 4-5 timmar inkl. besöken i saluhallarna och på en av dem äter vi också lunch. Allra trevligast är att promenera på High Line under perioden april-november.

Guidad tur i Förenta Nationernas högkvarter
Här får vi chansen att se lite hur det fungerar bakom kulisserna och lära oss hur FN hanterar frågor som nedrustning, fred, säkerhet och mänskliga rättigheter och hur vi kan stödja det. Förenta Nationernas högkvarter ligger i hjärtat av Manhattan. FN-skrapan, som är den högsta och mest kända byggnaden i komplexet, är 155 m hög och har 39 våningar. Vi gör det 45-60 minuter långa besöket tillsammans med en svensktalande lokalguide och detta kan arrangeras måndag-fredag.

Top of the Rock
Observatoriedäcket Top of the Rock ligger på våning 70 i Rockefeller Plaza. På vägen upp till utsiktsplatsen kan vi besöka en fotoutställning som berättar historien bakom Top of the Rock och väl uppe har vi en fantastisk utsikt över New York. På ena sidan ser vi ut över Central Park och på den andra sidan Empire State Building. Top of the Rock har öppet alla dagar och är trevligt att besöka både dagtid och på kvällen.

Skicka förfrågan