Kombinera en trevlig Viking Line kryssning i Östersjöns vackra skärgård med en vistelse på Åland. Detta omtyckta resmål består av ca 6 700 namngivna öar och är bl.a. känt för sitt milda klimat med flest soltimmar i Norden. Åland har många intressanta historiska besöksmål, och under senare år har man även fokuserat på temat ”mat och dryck”.

Dag 1. Med Viking Line till Mariehamn
Vi roar oss ombord på M/S Viking Cinderella, ett av Östersjöns bästa nöjespalats med allt från storband och dansband till live-artister och DJ. Här finns även möjlighet till fina matupplevelser, taxfree-shopping och sköna spabehandlingar.

Dag 2. Sevärdheter & bryggeribesök
Efter frukost ankommer vi Mariehamn på Åland. En lokalguide tar oss med på en rundtur, och vi kan t.ex. besöka Sjöfartsmuseet & S/V Pommern, Kastelholms slottsruin och Jan Karlsgården alternativt trevliga Bomarsunds fästningsruin. Vi åker även till det mycket populära ölbryggeriet Stallhagen och provar en del av utbudet samt äter en god lunch. Denna natt bor vi på hotell i Mariehamn.

Dag 3. Ålandspannkaka & M/S Viking Grace
Vi tar en sväng till Smakbyn där vi provar den lokala rätten Ålandspannkaka innan det är dags att fortsätta vår kryssning mot Åbo och Stockholm. Vi går ombord på klimatsmarta M/S Viking Grace, fartyget med den senaste designen, en härlig spaavdelning med svalkande snögrotta, nattklubb, restauranger och barer och inte minst – Östersjöns största taxfreebutik. Vi äter middag ombord och vaknar upp i Stockholms vackra skärgård dagen därpå.

Dag 4. Hemresa från Stockholm

Midsommarfirande & skördefest
Vi har hotellrum bokade för midsommar 2018 och Ålands skördefest 21–23/9 2018, kontakta oss gärna för offert! Midsommar är en de mest firade högtiderna på Åland och här firar man med kransar av sommarblommor, lövade hus, inlagd sill, dillkokt nypotatis, grillat kött och jordgubbar samt väl kyld snaps och öl. Traditionen erbjuder så klart också dans kring midsommarstång.

Ålands årliga skördefest infaller näst sista helgen i september och erbjuder mängder av läckerheter som nyskördade grönsaker, färskt lamm och nötkött samt massor med smakrik åländsk mat, närproducerat från landsbygden.

Ålandspannkaka: © Visit Åland / Tiina Tahvanainen

Prisexempel

  • båtresa med Viking Line Stockholm–Mariehamn inkl. halvpension
  • 1 x övernattning inkl. halvpension på hotell Pommern i Mariehamn
  • lokalguide för rundtur, ca 6 timmar
  • ölprovning med lunch på Stallhagens bryggeri
  • Ålandspannkaka och kaffe i Smakbyn
  • båtresa med Viking Line, Mariehamn– Åbo–Stockholm inkl. halvpension
Nettopris/person i dubbelhytt insides/ dubbelrum med utresa söndag–tisdag 1/9– 31/10 2018
Skicka förfrågan