Paris är och förblir det klassiska resmålet, som man någon gång i sitt liv måste besöka. Staden förändras ständigt med nya barer, restauranger, butiker och sevärdheter och det finns alltid skäl att återkomma. Kom ihåg att boka de rätta besöksmålen och utflykterna som ger resan det lilla extra. Här följer några av våra bästa tips.

Stadsrundtur
Upplev Paris under en klassisk stadsrundtur tillsammans med en skandinavisktalande lokalguide. Vi tar oss till de främsta sevärdheterna som Eiffeltornet, Triumfbågen, Notre Dame, Louvren och Sacré Coeur och guiden visar oss också mycket annat som Paris har att erbjuda.

Les Caves du Louvre
Vinkällaren Les Caves du Louvre är en unik plats i centrala Paris, endast ca 5 minuters promenad från Louvren. Här lär vi oss grunderna om vin på ett interaktivt och spännande sätt. För de som redan är invigda i vinets värld finns det möjlighet att boka en två timmar lång workshop där man med hjälp av en vinkännare skapar sitt eget vin och designar en egen etikett. I priset till workshopen ingår en flaska per person och det går att beställa fler om man vill.

Tour Montparnasse
Besök den 210 m höga skyskrapan Tour Montparnasse och få en fantastisk utsikt över Paris och inte minst Eiffeltornet. Från observationsdäcket 200 m upp har vi 360 graders utsikt och vid klart väder ser vi hela 40 km. Panoramadäcket håller öppet från morgon till sen kväll alla årets dagar. Här finns även möjlighet att ta någonting att äta och dricka.

Guidad tur på kyrkogården Père-Lachaise
I den nordöstra delen av Paris hittar vi stadens största kyrkogård, Père-Lachaise från 1804, där många berömda musiker, konstnärer och författare ligger begravda. Oscar Wilde, Édith Piaf, Chopin och Molière är bara några av de celebriteter som fått sin sista vila här. Promenera på gångarna mellan gravarna, samtidigt som guiden berättar historier om berömdheterna och visar upp den vackra kyrkogården. Den graven som drar flest besökare är Jim Morrisons, sångaren från rockgruppen The Doors.

Paris katakomber
Ett besök i Paris katakomber tar oss ner till det nätverk av 30 mil underjordiska tunnlar som ligger 20 m och 130 trappsteg under Paris gator. Här vilar mer än 6 miljoner döda parisare och det är kusligt och dunkelt i de fuktiga gångarna. Massgravarna skapades på 1700-talet då myndigheterna av sanitetsskäl beslöt att flytta de döda från de överfyllda parisiska kyrkogårdarna. Är det någonstans man kan möta ett spöke, borde det vara här.

Båttur på Seine
Ta en guidad båttur på Seine under ca en timma. Vi färdas under romantiska broar och upptäcker Paris ikoniska monument från ett annat perspektiv. Det går också att boka turer med brunch, lunch eller middag. Eller varför inte ta en kvällstur och se de historiska byggnaderna vackert belysta mot natthimlen?

Heldagsutflykt till Meaux
Om vi vill lämna storstadens myller för en dag finner vi brieostens huvudstad Meaux endast ca 55 km öster om Paris. Här besöker vi en osttillverkare och provar den goda osten. Vi hinner också med ett besök på det lokala bryggeriet Brasserie de Meaux, där vi provar ölen som hantverkarmässigt bryggts enligt konstens alla regler. Meaux är även känt för sin senap Moutarde de Meaux Pommery och vi passar på att köpa med oss några burkar hem.

 

 

Skicka förfrågan