Kombinera världsmetropolerna Shanghai och Hong Kong och upplev Kinas kanske rikaste städer. Den förstnämnda bjuder på kosmopolitisk flärd samt en intressant mix av öst och väst, gammalt och nytt. Hong Kong stoltserar med sitt vackra läge, inklämd mellan berg och hav, och natursköna upplevelser blandas med storstadspuls och internationell atmosfär.

Dag 1. Flyg till Shanghai

Dag 2-5. Shanghai högt & lågt
Efter ankomst ägnar vi fyra dagar åt att utforska Shanghai. Tillsammans med vår svensktalande guide besöker vi bl.a. det imponerande Shanghai Tower, den magnifika Yu-trädgården och den pittoreska ”vattenbyn” Zhujiajiao. Vi får också uppleva en halsbrytande akrobatikshow. En av dagarna har vi egen tid och samlas igen för middag.

Dag 6. Till Hong Kong
Vi flyger till Hong Kong och åker tillsammans med vår engelsktalande lokalguide till orten Tung Chung, där vi tar linbana över bergen till byn Ngong Ping. Här beundrar vi den jättelika Tian Tan-buddhan och besöker klostret intill. Därefter väntar transfer in till staden, incheckning och gemensam middag.

Dag 7. Kowloon & Hong Kong-ön
Dagen ägnas åt en stadsrundtur i denna livliga smältdegel, då vi upptäcker Kowloon och Hong Kong-ön. Turen tar oss bl.a. till en färgsprakande matmarknad, det taoistiska Wong Tai Sin-templet och kustsamhällena på Hong Kong-öns södra sida. Vi avslutar med den välkända utsikten från Victoria Peak, där vi också äter middag.

Dag 8. Vandring på Lamma-ön alt. fri tid
De som önskar gör idag en utflykt till den stillsamma Lamma-ön, där vi vandrar ca 4 km mellan huvudorten Yung Shue Wan och fiskebyn Sok Kwu Wan. Den lätta turen är en intressant kontrast till stadsmyllret och bjuder på vackra vyer, läcker skaldjurslunch och möjlighet att bada i havet. För de som inte vill åka till Lamma-ön är dagen fri för egna aktiviteter.

Dag 9. Fri tid & middagskryssning
Vi checkar ut och har större delen av dagen för oss själva. På kvällen samlas vi för en middagskryssning i Victoria Harbour, varpå vi åker till flygplatsen.

Dag 10. Hemresa
Flyget avgår strax efter midnatt och vi landar i Skandinavien samma dag.

Gratis & enkelt med transitvisum
Sedan årsskiftet har det blivit mer tidskrävande att ansöka om visum till Kina i Sverige, bl.a. behövs fingeravtryck och ansökningsformuläret är mer omfattande. Som tur är finns det smidiga vägar för svenska resenärer att kringgå detta, dels genom gruppvisum, men också så här:

Kina har ett undantag för resenärer från vissa utvalda länder, vilket innebär att man får lov att vistas i t.ex. Peking eller Shanghai i max 6 dygn på ett s.k. transitvisum. Detta är gratis och det enda som krävs, förutom giltigt pass, är att man vid ankomst kan visa upp en flygbiljett till en vidare destination som inte ligger i fastlands-Kina. Detta öppnar upp nya möjligheter för spännande kombinationsresor med t.ex. Hong Kong.

 

 

Prisexempel

  • 4 x övernattning på 4-stjärnigt hotell i centrala Shanghai inkl. frukostpension
  • 3 x övernattning på 4-stjärnigt hotell i centrala Hong Kong inkl. frukostpension
  • flyg Shanghai – Hong Kong i ekonomiklass
  • buss enligt program
  • 7 x middag
  • 5 x lunch
  • svensktalande guide enligt program i Shanghai
  • engelsktalande guide enligt program i Hong Kong
  • entré och avgifter till besöksmål och aktiviteter enligt program
Nettopris/person i dubbelrum 1–31/3 2019
Skicka förfrågan