När Sverige är som vackrast reser vi till Östergötland och upplever några av landets finaste idyller, varvade med klassisk historisk mark. Vi bor på Quality Hotel Ekoxen i Linköping, granne med Trädgårdsföreningen och nära till allt.

Vi besöker friluftsmuseet Gamla Linköping som består av tre delar; stadskvarteren, Valla gård och Vallaskogen. Efter en kort introduktion upptäcker vi de gamla fina miljöerna på egen hand och kan avrunda med ett kafébesök.

Vi njuter av vackra båtresor på Göta kanal mellan Berg och Borensberg och på Kinda kanal, den gamla vattenvägen som flyter från Linköping och söderut genom det grönskande Östergyllen. I ett stillsamt tempo passerar vi genom slussar och akvedukter, förbi vida slätter och över blanka sjöar, och äter lunch ombord under tiden.

I den medeltida pilgrimsstaden Vadstena får vi en stor dos svensk historia. Vår lokalguide visar oss Heliga Birgittas stad och den kända klosterkyrkan som byggdes 1430. Vi får också en glimt av Vadstena slott vid Vätterns strand som Gustav Vasa lät uppföra 1540.

© Friluftsmuseet Gamla Linköping

Reseförslag

  • 2 x övernattning inkl. halvpension på Quality Hotel Ekoxen i Linköping
  • kort introduktion till friluftsmuseet Gamla Linköping
  • kanaltur på Göta kanal inkl. lunch, Berg-Borensberg
  • lokalguide i Vadstena inkl. besök på Sancta Birgitta klostermuseum
  • kanaltur på Kinda kanal inkl. lunch, t.ex. Linköping-Sturefors
Skicka förfrågan