Få resmål i världen är så fascinerande som ögruppen Svalbard, belägen halvvägs mellan Norge och Nordpolen. Här blandas nationalparker, naturreservat och orörda arktiska miljöer med äventyrlig historia, ett unikt djurliv och det färgstarka samhället Longyearbyen. Från 24 timmars mörker till 24 timmars ljus, varje säsong har sin tjusning. Boka upp din 5 dagarsresa hit, en upplevelse som dina gäster garanterat aldrig glömmer!

Dag 1. Ankomst till Spetsbergen & arktisk vildmarksafton på Camp Barentz
Vi anländer till denna mytomspunna plats på 78:e breddgraden efter att ha flugit från Oslo i ca 3 timmar. Väl framme checkar vi in för fyra nätter på Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen i Longyearbyen, Svalbards huvudort på ön Spetsbergen.

På kvällen styr vi mot Camp Barentz i Adventsdalen, ca 10 km österut vid foten av Gruve 7, för att uppleva en arktisk vildmarksafton. En tur på ca 3 timmar där vi tillsammans med våra värdar äter och dricker gott, samtidigt som vi får höra historien om upptäcktsresande Willem Barentz och hans expedition hit 1596. Våra värdar berättar också om kungen av Arktis, isbjörnen.

Dag 2. Longyearbyen
Idag gör vi en tur i Spetsbergen och Longyearbyen, samhället där ca 2 000 av ögruppens ca 3 000 invånare bor. Under 3 timmar tar vår guide med oss på en kulturhistorisk inblick och lär oss om områdets geologi, flora och fauna. Dessutom besöker vi både Svalbards museum och Galleri Svalbard. På kvällen njuter vi av en 3-rätters middag på hotellets restaurang Nansen.

Dag 3. Nordenskiöldglaciären & Pyramiden
Idag har vi en fantastisk heldagsutflykt framför oss. Med båt åker vi mot den kända Nordenskiöldglaciären innan vi når vår huvuddestination Pyramiden. Detta ryska gruvsamhälle har stått tomt och orört sedan verksamheten upphörde 1998 och är idag en spökstad. Under turen passerar vi andra små byar och har vi riktig tur får vi kanske syn på säl, sjölejon eller isbjörn. Lunch äter vi ombord och här finns även kiosk och bar. Tillbaka till Longyearbyen för middag på vårt hotell.

Dag 4. Longyearbyen & ölprovning
Denna dag utforskar vi samhället på egen hand och får känna på hur det skulle vara att leva här. Om man vill ha fullt program finns utflykter som t.ex. hundspann och isfjordssafari, dock lite beroende på vilken period vi reser hit. På kvällen besöker vi Svalbard bryggeri och provar världens nordligaste öl, bryggt på glaciärvatten. Efter att ha njutit av ett par lokala varianter åker vi till restaurang Funktionärsmessen för middag.

Dag 5. Hemresa

Tillkommer: flyg Oslo–Longyearbyen, ca 3 timmar. Pris t/r inkl. skatter, ca SEK 3 500.

Lägre pris
Sedan många år har RK Travel Group en stor andel av gruppresemarknaden i Norge och vi har även öppnat ett norskt bolag: RK Travel Group Norway A/S. I praktiken innebär det att alla resor i Norge för norrmän numera har avdragsgill moms, vilket i sin tur sänker resans pris med mellan 10–12% för våra norska kunder. Detta kommer i sin förlängning gynna även våra svenska och finska kunder – ju mer våra norska kunder köper, desto större samlade inköp med bra villkor får vi.

© Fikabild: Agurtxane Concellon / Hurtigruten Svalbard

Prisexempel

  • 4 x övernattning, varav 2 x halvpension och 2 x frukostpension, på Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen i Longyearbyen
  • buss enligt program
  • arktisk vildmarksafton inkl. middag på Camp Barentz i Adventsdalen
  • lokalguide i Longyearbyen, ca 3 timmar
  • entré till Svalbards museum
  • entré till Galleri Svalbard
  • heldagsutflykt med båt till Nordenskiöldglaciären och Pyramiden inkl. lunch
  • ölprovning på Svalbard bryggeri
  • middag på Funktionärsmessen, Funken Lodge
Nettopris/person i dubbelrum 1–30/9 2020
Skicka förfrågan