Glöm inte att boka de rätta utflykterna och besöksmålen som ger resan det lilla extra, inte minst när det gäller populära storstäder där utbudet är enormt. Ät frukost hemma och fortsätt med brunch i London efter bara drygt två timmars flygning. Runda av dagen med en ale på den lokala puben eller en rykande varm Afternoon Tea. Här ger vi tips på attraktioner som passar grupper på besök!

Stadsrundtur i röda londonbussar eller på cykel
Gör en klassisk rundtur med guide längs stadens gator eller ute på Themsen. Tillsammans med The Original London Sightseeing Tour erbjuder vi även turer med de klassiska röda bussarna utan tak – privat tur eller enligt tidtabell. London kan också upplevas i grupp från cykelsadeln.

Greenwich
I denna gröna park i södra London trängs flera intressanta besöksmål. Förutom kungliga observatoriet på meridianlinjen finns här det berömda National Maritime Museum, skeppet Cutty Sark, Queens House och Old Royal Naval College.

Wimbledon Lawn Tennis Museum
Gör ett besök på en av världens mest kända idrottsarenor och få insyn i klubbens historia från slutet av 1800-talet fram till OS 2012. I Wimbledons moderna museum träffar vi John McEnroes spöke i det omklädningsrum som han själv använde under sin karriär.

The Shard
Den spännande byggnaden The Shard tillför en ny dynamik till London sedan den blev klar 2012. Med sina 309 m och 72 våningar stoltserar den bredvid London Bridge och är svår att missa. På högsta våningen finns en engelsk trädgård att strosa runt i!

Afternoon Tea
Allt från hotell, orangerier och kända besöksmål till varuhus, kaféer och restauranger erbjuder denna typiskt brittiska tradition. Fortnum & Mason, The Goring, Harrods och Orangery Kensington Palace är bara några snabba tips.

Warner Bros Harry Potter Studios, London
Kliv in i Harry Potters magiska värld och upplev drygt 20 år av filmhistoria i de studios där filmerna har spelats in. Här finns uteslutande original rekvisita och som besökare tas du med på en mycket imponerande resa genom fiktion och verklighet.

Fuller’s Brewery
I över 170 år har Fuller’s i London bryggt högklassigt öl och har några av landets mest omtyckta sorter, såsom ESB och London Pride. Populärt är att göra en rundtur som avslutas med provsmakning.

Kew Royal Botanic Garden
Denna fantastiska trädgård på 150 hektar i sydvästra London är upptagen på Unescos världsarvslista. Botaniska mästerverk, växthus, konservatorier, palmhus, gallerier och trätoppsvandring är en del av utbudet. En perfekt dagsutflykt.

Fotboll, musikal och konsert
London är också fotbollens och musikalernas stad. Besök Wembley Stadion, Arsenal Museum eller boka matchbiljetter hos oss. West End är ett mecka för alla musikal- och teaterälskare och här trängs långliggare och nyheter. Helt nytt och banbrytande är konserten ABBA Voyage i den specialbyggda ABBA Arena i östra London, läs mer här.

London erbjuder ytterligare en rad sevärdheter, värda att kallas klassiker:

 •               Madame Tussauds
 •               Shrek’s Adventure London
 •               The London Eye
 •               Tower of London
 •               Buckingham Palace
 •               British Museum
 •               Victoria & Albert Museum
 •               Natural History Museum
 •               Houses of Parliament
 •               National Gallery
 •               Westminster Abbey
 •               Olympic Park

 

Skicka förfrågan