London är en av de metropoler där vi vuxna stormtrivs och som samtidigt är perfekta för barn att upptäcka. Att göra det under en gruppresa ger dessutom både trygghet och nya bekantskaper! Allt fler väljer att resa med barnbarnen, en härlig kombination och även en hjälp för föräldrar som kanske själva har svårt att ta ledigt under t.ex. höst- eller sportlov.

Många barn har London högt på önskelistan och ofta är det kopplat till böckernas och filmernas värld, med huvudpersoner som björnen Paddington eller Harry Potter som tar Hogwartsexpressen från King’s Cross Station, ”Perrong 9 ¾”. I London lockar också Hamleys, världens äldsta leksaksaffär, med sju våningar fyllda av 50 000 leksaker.

Attraktioner som passar både ung och gammal är t.ex. klockan Big Ben, kungliga slottet Buckingham Palace, Houses of Parliament och pariserhjulet Coca-Cola London Eye. Mytomspunna Towern fascinerar med historier om kronjuveler, halshuggningar och fängelsehålor.

Alla uppskattar en rundtur med guide längs Londons gator eller en båttur på Themsen. I Greenwich i södra London trängs flera intressanta besöksmål som kungliga observatoriet på 0-meridianlinjen, National Maritime Center, skeppet Cutty Sark och Old Royal Naval College.

Harry Potter-fans ska inte missa imponerande Warner Bros Studio Tour London – The Making of Harry Potter i Leavesden, nordost om London. Här har filmerna om den unge trollkarlen spelats in. Om man föredrar ett välkänt grönt träsktroll rekommenderas Shrek’s Adventures nära London Eye.

Musikaler som Mamma Mia, Lejonkungen, Aladdin eller Harry Potter uppskattas av både vuxna och barn. En given hit är också att gå på fotboll, i detta fotbollens förlovade land.

Reseförslag

  • 3 x övernattning inkl. frukostpension på Novotel London West
  • stadsrundtur med The Original London Sightseeing Tours öppna röda bussar
  • entré till Warner Bros Studio Tour London - The Making of Harry Potter
Skicka förfrågan