Vi reser till Cascais vid Portugals vilda Atlantkust där sol och bad, vacker natur och spännande kultur väntar. Under resan får vi också uppleva stadspulsen i Lissabon, besöka den charmiga byn Sesimbra och prova vin i Azeitao. Lägg därtill landmärket Cabo da Roca och pittoreska Sintra som rundar av vår vistelse i Portugal.

Dag 1. Ankomst till Cascais
Från Lissabon tar vi oss till vårt hotell Vila Galé i Cascais, där vi ska bo i sju nätter. Hotellet ligger intill gamla stan i Cascais, med närhet till havet och marinan. Det finns en restaurang, två barer, en hälsoklubb med massage och behandlingar, samt en swimmingpool i hotellets trädgård.

Dag 2. Utforska Cascais
Tillsammans med vår reseledare upptäcker vi Cascais. Ursprungligen är det en gammal fiskeby som har utvecklats till populär badort. I gamla Cascais finns gågator och slingrade gränder och det är trevligt med butiker, barer och restauranger. Eftermiddagen är fri för att på egen hand utforska mer av Cascais eller bara njuta av sol och bad.

Dag 3. Lissabon
Idag tar vi oss till Lissabon med buss för en guidad stadsrundtur och vi får också tid att se oss omkring på egen hand. Lissabon är en mångsidig och kontrastfylld stad som bjuder på ett stort utbud av sevärdheter, gallerier, museer och shopping. Här finns allt från vindlande kullerstensgränder till raka rutnät av gator, men också breda avenyer. I den kuperade staden tar man sig bäst runt med spårvagn och bergbana.

Dag 4. Sol & bad i Cascais
Dagen är fri för att sola och bada. Vi kan också upptäcka mer av Cascais eller flanera längs strandpromenaden till badorten Estoril.

Dag 5. Sesimbra & Azeitao
Vi åker till populära Sesimbra som är en charmig liten fiskeby. Naturen i området är vacker och utmed kusten sträcker sig de fina stränderna som ligger nedanför Arrabida naturpark. I Sesimbra stannar vi för lunch innan vi fortsätter till Azeitao. I denna viktiga vinregion ligger många bra vingårdar och under eftermiddagen besöker vi en av dem för vinprovning.

Dag 6. Egen tid i Cascais
Dagen är fri för sol och bad i Cascais. Den som vill kan istället ta sig smidigt till Lissabon med snabbtåg. Stationen i Cascais ligger ca 10-15 minuters promenad från vårt hotell och tåget till Lissabon tar ca 30 minuter. På kvällen åker vi gemensamt med buss till Lissabon för att gå på fadoshow.

Dag 7. Cabo da Roca & Sintra
På morgonen åker vi till landmärket Cabo da Roca, det europeiska fastlandets västligaste punkt. Den ligger på klipporna med branta stup runtomkring och milsvid utsikt över Atlanten. På vår väg vidare stannar vi i Colares för vinprovning, innan vi fortsätter till pittoreska Sintra. Här kan vi besöka Palacio de Nacional i gamla stan, ett pampigt palats som kombinerar flera olika arkitektoniska stilar. I Sintra har vi fri tid för lunch och under eftermiddagen återvänder vi till Cascais.

Dag 8. Hemresa
Vår chaufför tar oss till Lissabon och vi flyger hem till Skandinavien.

Reseförslag

  • 7 x övernattning inkl. halvpension på Hotel Vila Galé i Cascais
  • buss enligt program
  • lokalguide i Lissabon, ca 3 timmar
  • lunch i Sesimbra
  • vinprovning i Azeitao
  • fadoshow i Lissabon
  • vinprovning i Colares
Skicka förfrågan