I drömmarnas och musikens stad finns en speciell elegans. Århundraden av historia och kultur ger Wien en ljuvlig mix av gammalt och nytt och på denna nya resa upptäcker vi många av stadens bästa sidor.

Mer än halva Wien består av grönområden och den äldsta offentliga parken är Wiener Stadtpark. Genom staden flyter mäktiga Donau, delvis kantad av urbana barer och restauranger som lockar till en mysig promenad i folkvimlet framåt kvällskvisten.

Dag 1. Ankomst till Wien
Vi ankommer till Wien och checkar in på vårt centralt belägna mellanklasshotell.

Dag 2. Rundtur, shopping & matmarknad
Dagen börjar med en stadsrundtur där vi passerar de stora och viktiga sevärdheterna, som t.ex. det asymmetriska och färgstarka Hundertwasserhaus och den spanska ridskolan. Strosa på Wiens längsta och livligaste shoppinggata, Mariahilferstrasse, och shoppa loss innan dagen avslutas vid Naschmarkt. Det är Österrikes mest kända matmarknad och den var populär redan på 1500-talet.

Dag 3. Katakomber, kaféer & snökulor
I stadens hjärta ligger Stephansdomen med sina mer än 200 000 glaserade tegelpannor, satta i ett ornamenterat mönster. Vi gör en guidad tur inne i katedralen och besöker även katakomberna. Därefter går vi till Justitiepalatset, Österrikes högsta domstol. Efter säkerhetskontrollen möts vi av en enorm trappa och ett fantastiskt kakelgolv. Från plan 5 har vi en fin utsikt över Wien och kanske tar vi en förmiddagsfika med bakverk tillsammans med några jurister och ministrar. Passa också på att besöka butiken där Erwin Perzt av misstag skapade snökulan i början av 1900-talet.

Dag 4. Slott & trädgårdar
En lugn och fridfull dag. Vi besöker kejsarätten Habsburgs forna sommarresidens Schönbrunn, vars slott är fyllt av rokokoutsmyckningar i överdåd. Vi strosar sedan i parken med sina vattenfall, fontäner, palmhus och blommor. Under eftermiddagen njuter vi av stadsparken med monumentet över Johann Strauss eller besöker slottet Belvedere med sina rofyllda omgivningar.

Dag 5. Hemresa
Vi beger oss hemåt med många fina minnen i bagaget.

 

Konceptet Månadens resa
Helt nya resmål eller en klassiker som välförtjänt får ny kostym – varje månad presenterar vi ett nytt reseförslag med etiketten Månadens resa. Se också till exempel:

Ostfriesland
Tre vinländer
Glaskonst, gin & hyttsill i utvandrarbygdens Kosta
Från svajande palmer till magiska berg
Tåg bland bergen, blommor på Mainau och vin i Alsace
Honey, honey du måste se ABBA Voyage!
Skottland – lochs, hills & glens
Magdeburgs okända juveler
Sommar på Nordkalotten 
Skaraborg med Lundsbrunn Resort & Spa
Guldkorn längs tyska Östersjökusten

Anmäl dig till våra nyhetsbrev så kommer Månadens resa i din inkorg.

Reseförslag

  • 4 x övernattning inkl. frukostpension på centralt mellanklasshotell i Wien
  • buss för transfer flygplats-hotell t/r och för besök enligt program
  • lokalguide i Wien, ca 3 timmar
  • lokalguide på Schönbrunns slott, ca 3 timmar
Skicka förfrågan