Upplev Berlin ur ett nytt perspektiv, utöver de traditionella besöksmålen. Vi bor centralt på Sorat Hotel Ambassador Berlin, ett stenkast från det stora varuhuset KaDeWe och mitt i centrum. Våra dagar kryddas med sevärdheter som inte är helt vanliga, men väl värda ett besök.

Ett par timmar försvinner snabbt på Tyska spionmuseet. Kontrollera hur ”säkra” dina lösenord är, se rekvisita från James Bondfilmerna, kolla in den minsta kameran från andra världskriget och lär dig hur man kommunicerar som spion m.m. – här blir vi lätt spioner själva för en stund.

På mikrodestilleriet Our/Berlin används svenskt vete för tillverkning av vodka. Under vårt besök får vi en visning av produktionen och får provsmaka vodkan på olika sätt. Självklart kan vi också köpa med denna raritet hem.

Berlin by night kan med fördel börja på baren Wilde Matilde som serverar läckra drycker i en burlesk miljö med rosa plysch i mängder. Vi äter sedan middag på ölbryggeriet Lemke vid Alexanderplatz, innan kvällen avslutas med en tur upp i TV tornet och en fascinerande utsikt över ett upplyst Berlin.

Reseförslag

  • 3 x övernattning inkl. frukostpension på Sorat Hotel Ambassador Berlin
  • entré till Tyska spionmuseet i Berlin
  • besök med provsmakning på mikrodestilleriet Our/Berlin i Berlin
  • 2-rätters middag på ölbryggeriet Lemke i Berlin
  • entré till Berlins TV torn inkl. hiss t/r
Skicka förfrågan