Upptäck några av Europas mest intressanta huvudstäder på en och samma resa. Metropolen Berlin, en av Europas mest spännande städer, pampiga Wien som är en historiskt viktig stad, fantastiska Budapest med sina badhus och vackra byggnader och den gyllene staden Prag vars förgyllda hustak och spiror fascinerar.

Vi börjar och avslutar resan med övernattning i Berlin. Berlin är en fascinerande och mångfasetterad stad. Upplev stadens kontraster från öst till väst med kända monument och byggnader som Berlinmuren, Brandenburger Tor, TV-tornet och Tysklands riksdag Bundestag. Flanera på någon av de kända gatorna Ku’damm, Unter den Linden eller Friedrichstrasse.

Vi fortsätter till Wien som har åldrats med värdighet. Staden vårdar sina traditioner väl, samtidigt som det är en mångkulturell världsstad. Vi gör en stadsrundtur och får en bra överblick över de främsta sevärdheterna, som t.ex. Stephansdomen, Spanska ridskolan och paradgatan Ringstrasse med pampiga byggnader som Statsoperan och Rådhuset. Lägg gärna till en tur till det vackra och kejserliga slottet Schönbrunn. Besök också den livliga matmarknaden Naschmarkt och insup dofter och intryck från världens alla hörn.

Resan går vidare till Ungerns huvudstad Budapest. Floden Donau delar upp staden i Buda och Pest. Buda med sina palats och monument, vindlande smågator och stupande branter. Pest med breda avenyer, vimlande folkliv och väldig kommers. Under en rundtur i staden får vi bl.a. se Hjälteplatsen, Fiskarbastionen, Parlamentet och Gellértberget med Citadella. Besök också gärna något av stadens badhus, de mest kända är det anrika Gellertbadet och det mycket populära Szechenyibadet. Vi kan också göra en utflykt till konstnärsbyn Szentendre strax utanför stan.

Vi åker vidare till vackra Prag där de historiska delarna av staden breder ut sig på båda sidorna av Moldau. Floden korsas av många broar och den mest kända av dem alla är Karlsbron. Under en stadsrundtur ser vi bl.a. borgområdet Hradcany med slottet, St Veitskatedralen och den gyllene gränden. Till fots upptäcker vi Gamla stan med det imponerande torget, de judiska kvarteren och vi promenerar givetvis över Karlsbron. Någon av kvällarna kan vi ta en båttur på Moldau eller kanske besöka den kända ölhallen U’Fleku.

Reseförslag

  • båtresa med Scandlines Helsingborg-Helsingör, Gedser-Rostock t/r
  • 1 x övernattning inkl. halvpension på mellanklasshotell i Berlin
  • 2 x övernattning inkl. halvpension på mellanklasshotell i Wien
  • 2 x övernattning inkl. halvpension på mellanklasshotell i Budapest
  • 2 x övernattning inkl. halvpension på mellanklasshotell i Prag
  • 1 x övernattning inkl. halvpension på mellanklasshotell i Berlin
  • lokalguide i Berlin, ca 3 timmar
  • lokalguide i Wien, ca 3 timmar
  • lokalguide i Budapest, ca 3 timmar
  • lokalguide i Prag, ca 4 timmar
Skicka förfrågan