Barnhemmet Sakhumzi

Sakhumzi är ett barnhem i kåkstaden Mfuleni utanför Kapstaden i Sydafrika. Här bor ca 20 föräldralösa barn och verksamheten är beroende av sponsorer och bidrag för att gå runt.

Barnhemmet startades för ca 40 år sedan av en kvinna, Amelia, som ville hjälpa andra till ett bättre liv. Hon gick bort 2017 och hann under sitt liv hjälpa otroligt många barn. Amelia (i mitten på bilden) hade ett hjärta av guld och gjorde allt för barnen som växte upp hos henne.

RK Travel Group har stöttat Sakhumzi i snart fem års tid och några av oss har också varit där för lämna bidrag på plats, dela ut julklappar och ordna roliga upplevelser. Vi har mött nyfikna och omtänksamma barn, starka möten som sätter avtryck och inger hopp.  Julen 2018 fick barnhemmet vårt stöd, både från företaget och från våra medarbetare. Det blev bl.a. julklappar till alla och klädinköp till de större barnen – en upplevelse som betydde mycket för dem. Pengarna räckte också till ett skyddande stängsel och mat.

RK’s TUR den 21/3 i år gavs besökarna möjligheten att hjälpa oss hjälpa Sakhumzi. Ett stort tack till alla kunder, leverantörer och samarbetspartners som var med och lämnade ett bidrag. Det blir lite bättre på ”vårt” barnhem för varje år!