Costa del Maresme breder ut sig de dryga fem milen precis norr om Barcelona till Blanes. Landskapet består främst av stora breda sandstränder, pittoreska fiskebyar och populära turistmål. Här varvar vi sol, bad & spa med spännande utflyktsmål som t.ex. Barcelona, Besalu, Caves Codorniu och Salvador Dalis Figueres.

Utmed denna kust ligger vår pärla och destination för resan, Malgrat de Mar, inbäddad mellan Medelhavet och den bergiga nationalparken Montnegre. Malgrat de Mar har mycket kvar av den genuina charmen, med en pittoresk hamn och en lång strandpromenad som leder till den lite mer moderna orten Santa Susanna.

Vi bor på 4-stjärniga Aqua Hotel Silhouette, ett trevligt och rogivande ”vuxenhotell”, med spa, härligt poolområde och stor solterrass. Det ligger nära den gamla stadskärnan som har ett bra urval av restauranger och butiker, och endast en kort promenad från sandstranden som sträcker sig sju kilometer utmed kusten. När vi vill byta avkoppling mot upplevelser finns en rad sevärda utflyktsmål att välja mellan:

Sitges & Casa Bacardi
Sitges kan ses som Barcelonas charmiga lillasyster med kilometerlånga stränder och rikt kulturliv, men med ett lägre tempo. I Sitges finns museet Casa Bacardi Sitges, tillägnat Don Facundo Bacardi som föddes här och sedan emigrerade till Kuba där han började tillverka sin numera världsberömda rom. Museet erbjuder en guidad visning som inkluderar provsmakningar, visar tillverkningen samt ger historien om fladdermusen som blivit företagets symbol.

Caves Codorniu
Familjen Codorniu har Spaniens äldsta familjeföretag och har odlat vin sedan 1500-talet. En rundresa i Europa på 1870-talet med ett besök i Champagne gav dem idéen att tillverka mousserande vin på lokala druvor, vilket resulterade i den spanska cavan. Vingården norr om Sitges erbjuder en guidad rundtur som inkluderar ett besök i Sala Puig, även kallad Cavakatedralen, en visning av de underjordiska vinkällarna och provsmakning av cava.

Figueres
Figueres är huvudstad i regionen Alt Emporda och ligger på Empordaslätten. Stadens store son, konstnären Salvador Dali, föddes här 1904 och kom att sätta staden på världskartan. I mitten av 70-talet förvandlade han stadsteatern till ett museum för sin konst. Dali designade själv det nya Dali Theatre-Museum med sin spektakulära glaskupol. Här finns en bred blandning verk av den excentriske Dali som anses vara en av surrealismens främsta konstnärer.

Besalu
Cirka sju mil norr om Malgrat de Mar och väster om Figueres, ligger den medeltida byn Besalu som är byggd på en klippa vid floden El Fluvia. Den gamla stenbron som leder över floden tar oss rakt in i en historisk stadskärna fylld av gränder och arkadförsedda stenhus.

Barcelona
Kataloniens pulserande huvudstad är ett ständigt aktuellt besöksmål för alla som reser till Costa del Maresme. Gaudis förtrollande stad med gågatan La Rambla, Park Güell och den ännu ofullbordade La Sagrada Familia är några av sevärdheterna som lockar en stor publik.

Inkl. 2 x spaentré/person om du gör din gruppbokning senast den 30/4–2020!

Prisexempel

  • 7 x övernattning inkl. halvpension och turistskatt på 4-stjärniga Aqua Hotel Silhouette i Malgrat de Mar
Nettopris/person i dubbelrum 25/3–1/4, 5/4–21/5 och 3–31/10 2021
Skicka förfrågan